I år har Ordkraft temaet “Kærlighed”. Det betyder, at vi belyser kærligheden fra alle mulige vinkler, og at mange forfattersamtaler kommer til at dreje sig – i hvert fald til dels – om kærlighed. Kærlighedstemaet er delt op i tre spor, som hver især belyser det evigt aktuelle tema fra forskellige sider. Sporene kan du læse mere om herunder.

Spor: ”Den eneste ene”

Romantik og store følelser. Boblende forelskelse. Bankende hjerter. Kærlighed til døden, jer skiller. Findes den eneste ene, eller er det ren romantik. Rimer hjerte ikke blot på smerte? Er smerte kærlighedens følgesvend, og det livslange forhold en stædig kamp. Bliver vi forført af fiktionen og drømmen om den store, umulige kærlighed. Sporet ”Den eneste ene” er en oplevelsesrig og tankevækkende rejse ad kærlighedens snoede stier gennem litterat uren, lyrikken, musikken, sangen, den virkelige verden.

Spor: ”Lykke og lyse nætter”.

Rummer den lyse, nordiske sommernat sin egen romantik? Pigernes latter og lyse hår, natten, der blunder, fuglene der vender tilbage og lyset, der pludselig vælder ind i sjæl og sind. Bliver følelserne større, mere komplekse, når lyset er til låns og den mørke, kolde vinter lurer lige om hjørnet? Sporet ”Lykke og lyse nætter” forfølger den særlige nordiske tone, som den gennem tiderne og frem til i dag er slået an af nordiske forfattere, digtere, sangskrivere og komponister. Placeret i nu’et med en nordisk konkurrence i at udtrykke kærlighedens væsen gennem poetry slam.

Spor: Er fælles farligt?

Når kærlighed bliver et fællesskab. En varm omfavnelse, en følelse af tryghed, båret af fællesskabets overbevisning om at samm en at kunne gå mod det gode, det rigtige. Af troen på fællesskabets løfte om at opnå større lykke – kan det gå for vidt?

Sporet ”Er fælles farligt?” ser klart gennem veje og vildveje indenfor de kærlighedsbaserede spirituelle fællesskaber. Afslappet, på bløde flydehynder, omgivet af positiv karma, følger sporet strømninger i tiden. Strømninger, der undrer, forarger og tiltrækker. Strømninger, der i høj grad også åbenbarer sig gennem litteraturens og kunstens dragende, fordømte kærlighedsb(r)ud, gennem kærlighedsmesser og berøringsforskrækkelse. Vi er bange for det ukendte; er det fælles farligt?

 

Hold øje med de 3 symboler på Ordkraft og bliv inspireret i kærlighedens navn.Sponsorerne af Ordkraft

Følg os