Fredag hos Fællesskabet Empathien (Generatorscenen) – Den fysiske kærlighed

Ordkrafts eksperimentelle scene hedder Generatorscenen. I år består eksperimentet i at vi omdanner scenen til et stort kærligt spirituelt fællesskab under hele festivalen. Og det er selvfølgelig ingen ringere end Master Fatman, der står spidsen for det hele.

Herunder kan du læse mere om fredagens program, der har overskriften “Den fysiske Kærlighed”. Find Generatorscenens program for torsdag og lørdag.

09.30: En lille pause med fred og ro – Hjælp Master Fatman og billedkunstner Karin von Schantz med at opfinde nye bogtitler med børnene i Funky Fredag – 150 min.
Kom ind og få lidt ro på sammen med Master Fatman og billedkunstner Karin von Schantz der sidder klar med tuscher og falske bøger. Der er garantrisse en bog du synes mangler på biblioteket … det kunne fx være bogen ”Mor, jeg har lige smadret den store vase i stuen, men jeg elsker dig” eller måske ”Sådan møder du kærligheden ved at spille Fortnite”

Kom ind og skriv den bogtitel du netop savner på ryggen af en af vores mange falske bøger. Kun fantasien – og måske din lærer – sætter grænsen. Alle de nye bøger vil blive sat op i vores bogreol og pynte resten af festivalen. Det bliver stille og roligt og rigtigt hyggeligt – og hvis du ikke har lyst til at lave en bog, så kom bare ind og slap af.

13.00: Lyskabinettet – Master Fatman i samtale med forfatter Morten Ramsland om sin seneste bog der bl.a. handler om både at have en kone og en kæreste – 45 min.
Parforhold = spændetrøje? I virkeligheden er der kun få som passer ind i vores kulturs idé om at leve i et monogamt parforhold – og alligevel befinder vi os næsten alle sammen i det. Men ikke Morten Ramsland, ikke længere. I sin seneste roman ”Lyskabinettet” bevæger forfatteren sig ind i sig selv og ud af kasser.

Der er mange måder at være mand på, som han selv siger. Læs interview med forfatteren her: kulturmagasinet Fine Spind

14.00: Fælles meditation på kroppen – ved Heartfulness Meditation – 30 min.
Heartfulness Meditation fra Aalborg guider dig sikkert igennem 30 minutters kropsscanning. Der kræves ingen erfaring, alle kan med lethed deltage.

14.45: Når det spirituelle er fysisk. Involverende intro til slåskamp som procesredskab – ved Jukas Hamburger fra det spirituelle fællesskab Tigerens Rede – 60 min.
Kraft og Kærlighed. Jukas Hamburger fra Tigerens Rede fortæller om det tantriske fællesskab og åbner døren for kombinationen af kraft og kærlighed i form af bla. slåskamp som procesredskab. Der vil være øvelser, hvor man får lov til at slås. P.S.: det fine ved slåskampen som spirituel fysisk metode er at Arnold Schwarzenegger kan slås med Marianne Jelved og de vil begge få lige meget ud af det uden at lide overlast. Sagt med andre ord – I kan alle være med!

Jukas Hamburger er for nyligt blevet interviewet af kropsterapeut Thore Fogh til podcastserien Strømninger – en samfundspodcast med inspirerende mennesker, der gør en forskel – og hvor menneske og hjerte naturligt kommer før teknologi og penge, som serien beskriver sig selv. Hør den her: Strømninger

15.45: Dagens Silent Retreat – en stille stund hvor Master Fatman sover en lur – 45 min.
Vil du hjælpe med til at Master Fatman kan sove en lur på scenen? Noget af det vigtigste i enhver spirituel udvikling, er at finde ro i sin sjæl. Vi vil derfor holde en halv times stilhed hvor Master Fatman sover i en til lejligheden bygget kasse af plexiglas, mens alle andre sidder i stilhed omkring kassen. For er der noget mere fredfyldt end at se et menneske(barn) sove?

16.45: Når gamle boller med fotograf Maria Fonfara og professor i sexologi Christian Graugaard – sammen med Master Fatman høvler de fordomme – 60 min.
Fotograf Maria Fonfara og hendes smukke fotobog ”Elsk hele livet” danner, sammen med professor i sexologi Christian Graugaard, rammen om denne vigtige samtale. Hvorfor er ældre og sex et tabu? Er det ikke lidt ulækkert? Dyrker ældre og gamle overhovedet lagengymnastik og hvad sker der på området når man efter mange år sammen bliver alene? Kom og giv dit besyv med, når fordomme dræbes.

Maria Fonfara vil ved samme lejlighed også opsætte en lille udstilling af nogle af de originale fotografier der indgår i bogen. En bog der ”handler om kærlighed mellem mennesker. Om at forholde sig til at blive ældre og acceptere en krop i forandring. Om at give plads til hinanden og holde sammen i mange, mange år. Om at have mistet sin elskede. Og om at vælge ægteskabet og det faste forhold fra til fordel for fri kærlighed.” – som der står i forordet. Se bogen og billederne her: Elsk hele livet.

18.00: ”Elsken” – Samtale med døden, livet og kærligheden om forfatter Tomas Espedal eller omvendt. Moderator Jørgen Nørgaard – 30 min.
”Elsken” en roman om døden. Hovedpersonen, der hedder Jeg, forbereder sin egen død. Han vil begå selvmord om et år og planlægger efter et godt liv den gode død ned i mindste detalje. Men så får Jeg sig en yngre kæreste midt i det hele, hun bliver gravid og skal føde to måneder efter hans planlagte død. What do to now, sømand? Det norske grundfjeld ryster når Tomas Espedal varsomt betræder den mos som gror blødt på dens overflade.

Sponsorerne af Ordkraft

Følg os