Kim Leine var på Ordkraft fredag d. 12. april kl. 16.30 i Utzon Center i en samtale med Ove Hesselbjerg Rasmussen.

Arrangementet blev afsluttet med en opførelse af den nye nordiske hymne ”Nordika” med tekst af Kim Leine og musik af Sunleif Rasmussen. Hymnen blev fremført af kammerkoret Al Dente.

Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeplejerske. Efter sin uddannelse i Danmark flyttede Kim til Grønland, hvor han boede i 15 år, men vendte i 2004 tilbage til Danmark, og debuterede i 2007 som forfatter med bogen ”Kalak”.
Forfatteren har netop modtaget Kronprinsparrets Kulturpris 2018, hvor han fik følgende ord med på vejen:
”H.K.H. Kronprinsen fremhævede blandt andet Kim Leines talent for at skrive gribende og barske fortællinger om hjerteskærende menneskeskæbner og vilde naturkræfter”.

Kim Leine modtog både De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris for ”Profeterne i Evighedsfjorden”.
Nyeste skud på stammen er romanen ”Rød mand/sort mand” fra 2018, der er en stor fortælling om koloniseringen af Grønland.
Samtalen i Utzon Center med Ove Hesselbjerg Rasmussen bliver med udgangspunkt i hele forfatterskabet, dog med vægten lagt på de seneste store episke romaner. Som optakt til opførelsen af ”Nordika” vil samtalen endvidere forsøge at finde ind til det nordiske særpræg.Sponsorerne af Ordkraft

Følg os