Vinderen af Nordisk Råds litteraturpris, Jonas Eika, kommer til Ordkraft 2020.

Det drejer sig om at være hurtigt ude og slå til. Det var lederen af Generatorscenen på Ordkraft i Aalborg, Jørgen Dissing Nørgaard, og derfor kan ord-, sprog- og litteraturfestivalen præsentere et varmt navn på forårets festival, nemlig vinderen af Nordisk Råds store litteraturpris, den danske forfatter Jonas Eika.

Fra “os” og “dem” til “vi”

Det gennemgående tema for næste års festival er identitet, og på Generatorscenen vil vi bl.a. vinkle det væk fra den egoistiske og individuelle identitet over mod den kollektive, altså fra et ”os og dem” til et ”vi”, og her passer Jonas Eika jo fortræffeligt ind, siger Jørgen Dissing Nørgaard.

Verbale tæv og skulderklap

Dermed sigter Generatorscenens leder ikke mindst til den tale, som Jonas Eika holdt efter at have modtaget prisen I krasse vendinger kritiserede han de skandinaviske lande og ikke mindst Danmark med statsminister Mette Frederiksen i spidsen for den politik, man fører overfor indvandrere og flygtninge, herunder især børnene. Jonas Eika fik mange verbale tæv for sin tale, men også mange skulderklap.

Jonas Eika fik Nordisk Råds litteraturpris for novellesamlingen ”Efter solen”, en samfundskritisk science fiction-fortælling, som han også har fået Michael Strunge-prisen, Montana-prisen og Den Svære To´er-prisen for.

Den 28-årige forfatter debuterede i 2016 med romanen ”Lageret Huset Marie”, som fik en flot modtagelse af både anmeldere og publikum. Og nu kan man altså møde ham på Ordkraft Festival, der finder sted den 16.-18. april 2020 på Kulturcenter Nordkraft i Aalborg – i øvrigt for 10. år i træk.Sponsorerne af Ordkraft

Følg os