Temaet for Ordkraft 2019 er kærlighed.

Ordkraft 2019 fylder fra 11. til 13. april de rå rammer på Nordkraft i Aalborg med kærlighedens univers i alle dets facetter. Det sker i ly af ordfestivalens overordnede tema ”Kærlighed”.

Den tid vi lever i, er kompliceret. Krig, død, vold og terror sætter alt for ofte dagsordenen. Normer, moral og alliancer nedbrydes. Mennesker mødes og skilles, hjerter bløder.

Midt i alt dette trækker vi kærligheden af stald. River poesien, lyrikken, litteraturen, musikken, filosofien ned fra hylderne og planter det hele i vor bevidsthed, i hver vores og i den store fælles.

Ord og toner henter kærlighedens væsen

”Make love, not war” lød tressernes verdensomspændende slogan. Formuleret i USA i protest mod Vietnamkrigen. Den første krig vi alle var vidne til på tv, alle rædslerne. Napalm over flygtende flokke af rædselsslagne børn og voksne.

Verden havde brug for at blive mindet om kærlighedens budskab om næstekærlighed, tilgivelse, medfølelse og forståelse. Det har den også nu.

På Ordkraft vil vi bruge ord og toner til at hente kærlighedens væsen og budskab ind i hverdagen og verden anno 2019. Det vil vi gøre gennem samtaler, højtlæsning, debat, musik, sang, billeder, journalistiske shows. Tilføre alle de facetter, farver og følelser kunstnere verden over har beskrevet den ubeskrivelige kærlighed med.

Fra Shakespeare til Giro 413

Emnet forgrener sig til talrige genrer, fra Bibelen, Shakespeares ”Romeo og Julie”, Julia Roberts ”Pretty Woman”, Susanne Brøggers ”Fri os fra kærlighed”, Elvis Presleys ”Love me Tender” til Moyes og Riley, til lægeromaner og Giro 413.

På Ordkraft omsat i en række deltemaer og emner, som netop nu er under udvikling.

Udover hovedtemaet vil festivalens program som altid bugne af møder med aktuelle forfattere.Sponsorerne af Ordkraft

Følg os