Torsdag hos Fællesskabet Empathien (Generatorscenen) –  den ægte kærlighed

Ordkrafts eksperimentelle scene hedder Generatorscenen. I år består eksperimentet i at vi omdanner scenen til et stort kærligt spirituelt fællesskab under hele festivalen. Og det er selvfølgelig ingen ringere end Master Fatman, der står spidsen for det hele.

Herunder kan du læse mere om torsdagens program, der har overskriften “Den ægte kærlighed”. Find Generatorscenes program for fredag og lørdag.

14.00: Master Fatman byder velkommen til det spirituelle fællesskab ”Empathien” med kærlighed og en omfavnelse – 20 min.
Master Fatman byder varmt og kærligt velkommen til 3 dage med meditation, forfattersamtaler, stilletider, recitationer af de største, Lise og Bjørn koncert, Grobund, kyssekult på Mors, produktion af kærlighedsbreve, Shakespeare of course, spirituel slåskamp, de ældres kroppe og meget mere fra godteposen. Hertil et lille glas sparkling pure love.

Til sidst vil Master Fatman med inspiration i indiske Sri Mata Amritanandamayi Devi, der forleden krammede 2500 mennesker i Brøndbyhallen, omfavne på scenen. Han ønsker med sine omfavnelser at inspirere til at verden fyldes af kærlighed, fred og håb. Sri Mata Amritanandamayi Devi har gennem de seneste 17 år krammet mere end 38 millioner mennesker over hele verden. Se mere om hendes projekt her: Embracing the world

 14.30: JA SGU! – Intimkoncert med Lise Westzynthius og forfatter Bjørn Rasmussen – 60 min.
Lise Westzynthius og Bjørn Rasmussen – en halvakustisk koncert om tro, krop og kærlighed. I september 2018 udgav Lise Westzynthius sit femte soloalbum, JA – og Bjørn Rasmussen udgav romanen JEG ER GRÅHVID.

Westzynthius og Rasmussen har arbejdet ind over hinandens værker – og nu står de sammen og giver en eksklusiv koncert. En koncert der vil være en organisk vekslen mellem oplæsning og sange – samt en crossover af disse. De giver plads til kroppen, vreden, sorgen – og i høj grad humoren. De beskæftiger sig med dét at være menneske i en ofte skør verden og stiller spørgsmålene: Hvem er DU egentlig? Hvor vil du hen? Og tillader du den bevægelse? Musikerne Ebbe Frej og Nils Gröndahl akkompagnerer. Lise Westzynthius

 15.45: “To be or not to be. Sådan er det”– en samtale om kun ÉN eneste sætning med Shakespeareoversætter Niels Brunse – 30 min.
Shakespeares helt store grand not-so-old man for hvad angår oversættelse til dansk gæster fællesskabet til en snak om kun en eneste sætning. Sætningen der i sin original lyder:” To be, or not to be, that is the question”.

Kom og hør hvad modige Niels Brunse har oversat den til og lidt om hvorfor oversættelsen i visse kredse har ført ramaskrig med sig. Både adgang for nørder og almindelige gæster. Moderator: Jørgen Nørgaard.

16:15: Brændende kærlighedsbreve – Kan ord flytte bjerge? Samtale med Natascha Thiara Rydvald om hendes udstilling af kærlighedsbreve – 60 min.
Under skybruddet i juni 2011 blev en kasse med Natascha Thiara Rydvalds gamle kærlighedsbreve offer for vandmasserne. De udtværede og delvist ulæselige kærlighedsbreve vakte hendes interesse for kærlighedsbrevet som et flygtigt, emotionelt øjebliksbillede.

Natascha begyndte at fotografere brevene, da hun fandt noget utroligt smukt over det forfaldende og forgængelige. Dette blev startskuddet til udstillingen Brændende Kærlighedsbreve. Hun søgte efter flere breve og snart væltede det ind med kærlighedsbreve fra fjern og nær. En del af udstillingen kan ses på Generatorscenen og kunstneren og Master Fatman vil også læse nogle af de bedste op under deres samtale. Brændende kærlighedsbreve

17.15: Skriv dit kærlighedsbrev NU! – Forfatterne Morten Ramsland og Karen Fastrup hjælper dig med at skrive det vigtigste brev i dit liv – 45 min.
Kom ind og skriv det brev du aldrig fik skrevet – det er ikke for sent! Om det er et brev til din gamle flamme, til dine forældre, dine børn, en hel spritny kæreste eller din bedste ven, er underordnet. Kom ind og få det gjort NU. Og hvis du går i stå og ikke kan få ordene ud i den rigtige rækkefølge, så er der hjælp at hente.

Vi har allieret os med ingen ringere end forfatterne Morten Ramsland og Karen Fastrup. Når det vigtigste brev i dit liv er skrevet putter vi det i en konvolut, frankerer det og smider det i en postsæk som står parat. Du ved det godt – der er ingen vej udenom!

18:00: Organe Remain af Jonas Rolsted – forfatteren reciterer fra sin seneste bog der frit fortæller om Jesus´ barneliv. Det kan ikke forklares…  – 30 min.
Teksten er gådefuld og alligevel genkendelig. Du starter på sikker grund men langsomt, umærkeligt begynder jorden at skride under dine fødder. Du ender i det mystiske, det enigmatiske, der er grundlaget for al religiøs skrift. Kom med på turen, hop op i vognen på denne eksistentielle vridemaskine af en oplevelse. ADVARSEL: Det er ikke sikkert kommer ikke ned igen.

 18.30: Fælles meditation på hjertet – ved Heartfulness Meditation – 30 min.
Heartfulness Meditation fra Aalborg guider dig sikkert igennem 30 minutters meditation med fokus på hjertets kærlighed og medfølelse. Der kræves ingen erfaring, alle kan med lethed deltage.

Sponsorerne af Ordkraft

Følg os