Foreningen Ordkraft

Anna Juul
Foto: Fryd Frydendal

Anna Juul

”Jeg er mere sådan straight up almindelig”

Anna har siden sine teenageår kæmpet med psykisk sygdom, men nu har hun styr på livet. Ved at se sig selv som en superskurk, har hun taget sine dæmoner på sig, og snart skal hun fejre sin 30 års-fødselsdag med en overdådig fest. Der skal være kendisser på gæstelisten, det skal foregå på Refshaleøen, og der skal smadres igennem!

Men hvordan fejrer man livet, når man alligevel ikke er så glad, som man troede man var? Og hvordan skriver man om hovedpersoner, der udvikler sig, når man selv sidder fast i de samme gamle traumer? For Annas liv er ikke en recovery story. Og måske er hun heller ikke en cool og destruktiv superskurk, når det kommer til stykket, men i virkeligheden en, der kæmper for noget.

Anna Juul er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole og har arbejdet med radio, tv og bøger. Hun har bl.a. været forfatter på programmet "Den Korte Radioavis" på Radio24syv. I 2019 debuterede hun med digtromanen "Jeg bruger min krop som et møbel" under aliasset Veronika Katinka Martzen. I 2022 udgav hun romanen "Penge & Bacon".

"Superskurk" er hendes anden bog i eget navn.


Læs mere om Anna Juul på Litteratursiden.dk.