Foreningen Ordkraft

Anne B. Ragde
Foto: Lasse Berre

Anne B. Ragde

Splittelse, dysfunktionalitet, komplicerede familieforhold og fællesskab. Mød norske Anne B. Ragde på Ordkraft, hvor du kan høre om hendes nyeste familieroman ”Hjerteknuseren”.

Anne B. Ragde har fået glæden ved litteratur og læsning fra sin danske mor. Hun siger selv, at det er en af hovedårsagerne til at hun er blevet forfatter.

Ragde skriver i mange genrer. Hun debuterede som børnebogsforfatter i 1986, og hun fik sit folkelige gennembrud med slægtsromanserien ”Berlinerpoplerne”, om familien Neshov fra Trondheim. Serien er højt elsket af læsere i mange lande, er solgt i over en million eksemplarer, og de tre første bøger findes som teaterstykke og Tv-serie.

Ragde har udgivet mere end 40 bøger. Mange af hendes romaner trækker på oplevelser fra hendes eget liv. Tematisk kredser hendes forfatterskab om familien og dens indre logik. Splittelsen og det dysfunktionelle er i fokus, sammen med det fællesskab der også findes i en familie.

Ragde siger selv, at hun aldrig bliver færdig med at skrive om familien. Familien er også omdrejningspunktet i hendes nyeste roman ”Hjerteknuseren”, hvor vi igen kan glæde os til en indsigtsfuld, humoristisk og alvorlig roman om forholdet mellem forældre og børn.

Læs mere om Anne B. Ragde her

 

Anne B. Ragdes besøg er støttet af NORLA