Foreningen Ordkraft

Anne Lise Marstrand Jørgensen
Foto: Sara Galbiati

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

I sine store historiske romaner kredser Anne Lise Marstrand-Jørgensen bl.a. om medmenneskelighed, magt og etik og skaber dybe, bevægende menneskeportrætter.

Hvor langt strækker vores medmenneskelighed sig i en verden med krig og frygt? Det spørgsmål kredser Anne Lise Marstrand-Jørgensen om i sin nye roman Sange om stilhed og hjem (2022), der følger et af de mange tyske flygtningebørn, som kom alene til Danmark i de sidste måneder af 2. Verdenskrig.

Spørgsmål om næstekærlighed, moral og humanistiske forpligtelser går igen i flere af Marstrand-Jørgensens bøger og også i hendes virke som debattør og aktivist, bl.a. i foreningen Venligboerne, der hjælper flygtninge.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen (f. 1971) fik sit store gennembrud i 2009 med romanen Hildegard om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen. Siden har hun udgivet en lang række anmelderroste romaner, bl.a. Sorgens grundstof (2017), for hvilken hun fik Politikens Litteraturpris, og Margrete 1 (2021), der vandt DR Romanprisen.

Læs mere om Anne Lise Marstrand-Jørgensen på Litteratursiden.dk.