Foreningen Ordkraft

Benni Bødker
Foto: Robin Skjoldborg 2020

Benni Bødker

Benni Bødker er aktuel med krimien "Et hus med tusind øjne", som har høstet flotte anmeldelser. Tidligere har han udgivet flere prisbelønnede børne- og ungdomsbøger.

Benni Bødker (f. 1975) er uddannet cand.mag. i filosofi og dansk fra Roskilde Universitet og har tidligere arbejdet som forlagsredaktør, men siden 2009 har han levet af sit forfatterskab.

Benni Bødker har udgivet over 100 bøger, primært for børn og unge. Sammen med Karen Vad Bruun har han også skrevet spændingsserien om retsantropologen Linnea Kirkegaard, og i januar 2023 udgav han den anmelderroste krimi "Et hus med tusind øjne" på Gyldendal. Heri møder vi den tidligere PET-agent Rune Krieger, som begynder at få tilsendt anonyme breve. Snart peger sporene både tilbage til hans tidligere efterforskning af det nynazistiske miljø, til spionage under Den kolde krig og til det Lolland, som Rune Krieger selv flygtede væk fra som ung.

Benni Bødkers bøger er oversat til 12 forskellige sprog, og han har gennem årene modtaget adskillige priser og prisnomineringer for sit store forfatterskab.