Foreningen Ordkraft

Bent Haller
Foto: Henning Bagger, Scanpix

Bent Haller

"Mandag er en pragtfuld dag!”

Bent Haller er blandt Danmarks mest elskede og produktive forfattere. Han har skrevet alt fra romaner til børne- og ungdomsbøger, og hans værker har både vundet priser og er blevet filmatiseret.

"Stuepigen og kranføreren" (2023) er fortællingen om en ungdom, et samliv, børn og venner - og opbrudstider med rockmusik, kvindefrigørelse og diverse elskere - det hele set i erindringens perspektiv af kranføreren Børge, der har mistet sin kone, stuepigen Tove, og nu planlægger at ende sit eget liv oppe under himlen, i kranen på havnen i Frederikshavn. 

Med mere end 100 bøger og flere litteraturpriser bag sig er Bent Haller en af mastodonterne inden for dansk børne- og ungdomslitteratur. Hans bøger er mest af alt bare fantastisk gode historier, som sætter sig hos enhver læser, barn som voksen. Haller lægger ikke fingre imellem, når han gennem dyr og mennesker åbner vores øjne for verdens uretfærdigheder og fortæller om de skæbner, der mister livet i dette forfald.

Bent Haller er født i 1946 i Bangsbostrand ved Frederikshavn. Han debuterede i 1972 med en digtsamling, men et par år efter fulgte den første ungdomsroman, "Katamaranen" (1976).


Læs mere om Bent Haller på Litteratursiden.dk.