Foreningen Ordkraft

Bjørn Rasmussen
Foto: Frida Gregersen

Bjørn Rasmussen

Bjørn Rasmussen er en af den slags litterære stemmer, der kun kommer forbi én gang i en generation. Et forfatterskab man absolut ikke kan tage for givet.

Lige siden sin roman-debut, den autofiktive "Huden er det elastiske hylster, der omgiver hele legemet", har Bjørn Rasmussen spærret øjnene op på verden med sit sprog og sin rå udforskning af de destruktive kræfter, der er på spil i og mellem mennesker. 

Som noget underliggende er der i hans tekster en stræben efter at udfordre det vedtagne og normaliteten. I sin debut er omdrejningspunktet fx en ung mands sadomasochistiske kærlighedsforhold til en meget ældre mand - men forfattet uden den distance og sygeliggørelse, man så ofte kan risikere at møde i skildringen af et forhold med stor aldersforskel, i underkuelse og dominans.   

Bjørns poesi og fortællinger benytter ofte autobiografiske greb i en uhæmmet jagt på skæringspunkter med virkeligheden. Skildringer og skæbneforløb, hvor følelserne står intense - ofte smertefulde og uforfalskede frem. I debutopfølgeren, romanen "Pynt", har han således brugt sin egen sygejournal fra et ophold på en psykiatrisk afdeling, som han væver sammen med historien om en psykisk uligevægtig ung skuespillerinde med spiseforstyrrelser.

Sætninger, personer og billedsprog har både i denne roman og i hans øvrige værker en unik og uomgængelig karakter, der bliver hos dig - forfører dig og forfølger dig.

I alt er det fra Bjørn Rasmussens hånd kommet tre romaner, to lyriksamlinger og diverse spændende samarbejder (med fx tegneserieskaberen Rikke Villadsen).

Kom og oplev en af Bjørn Rasmussens sjældne optrædener, når han på Ordkrafts Generatorscene læser højt fra sit seneste værk, digtsamlingen "Forgabt". 

Læs mere om Bjørn Rasmussen her.