Foreningen Ordkraft

Christina Englund
Foto: Kajsa Guldberg

Christina Englund

Psykologiske portrætter i minimalistisk stil.

Christina Englund skriver psykologiske romaner med et skarpt blik for dynamikker mellem mennesker og i en minimalistisk, lyrisk stil. Hun besøger Ordkraft med romanen ”Slugt”, der er nomineret til DR Romanprisen 2022. ”Slugt” hører til genren ”exofiktion”, som vi kender fra bl.a. Eva Tind Kristensens ”Kvinden der samlede verden” og Jesper Wung-Sungs ”Kvinde set fra ryggen” – en fortælling, der bygger på en autentisk historie, men er frit fortolket i romanens form.

”Slugt” fortæller om den unge, amerikanske fotograf Francesca Woodmans liv som kunstner i 1980’ernes New York. Et kunstnerliv, der var intenst og passioneret, indtil hun som 22-årig begik selvmord. Som i sine øvrige bøger skaber Christina Englund ikke en sammenhængende fortælling i ”Slugt”, men skifter mellem tilbageblik til barndommen, drømmeagtige sekvenser og hæsblæsende dage i atelieret og på sommerens kunstnerrefugium.

Christina Englund debuterede som 17-årig i 1992 med den anmelderroste novellesamling ”Uden egentlig at sove” og har siden skrevet seks romaner og bidraget til flere antologier, ligesom hun skriver artikler, digte og noveller til tidsskrifter og aviser. Hun indskriver sig i traditionen af danske kortprosaister sammen med bl.a. Helle Helle og Christina Hesselholdt og nævner selv Siri Hustved, Virginia Woolf og Inger Christensen som sine inspirationskilder.

Læs mere om Christina Englund her