Foreningen Ordkraft

Gerd Laugesen
Foto: Jens Peter Engedal

Gerd Laugesen

"Et øjebliks lykke", der bliver ved med at folde sig ud.

Gerd Laugesen (f. 1979) er forfatter, billedkunstner og journalist. Hun er uddannet cand.mag. i kultur- og sprogmødestudier og journalistik fra Roskilde Universitet.

Mest af alt er Gerd Laugesen optaget af mennesker og møder. Ofte benytter hun en form for gonzojournalistik og bringer dermed sig selv i spil, uden at der dog er tale om autofiktion.

For eksempel flyttede flyttede hun – som en del af sin research til ”Hjemsted” (2011) - til vadehavskysten for at komme helt tæt på almindelige mennesker på almindelige steder. Mens hun i den semidokumentariske roman ”Et øjebliks lykke” fra 2021 lader en veninde til den netop afdøde verdensdame Nili Aruta - der både har været body double for Elizabeth Taylor, danset tango med Federico Fellini og arbejdet for Rejseholdet i Danmark - udfolde den omfattende fortælling. ”Et øjebliks lykke” er første bind i en trilogi.

Billedkunstneren Gerd Laugesen fornægter sig ikke. Udtryk og materiale blandes, så nogle udgivelser for eksempel fremstår håndlavede og nummererede, andre håndskrevne på lommetørklæder eller ”På lyserødt papir”, som et af værkerne hedder.

I 2017 udkom cut-up-digtsamlingen ”Sort på hvidt” med digte, skrevet på en rejseskrivemaskine og efterfølgende skåret i strimler og på ny sat sammen på hvide ark. Samtidig inviterede samlingens manglende hæftning læserne til at fortsætte processen med at dissekere og igen sammensætte digtene og dermed gøre dem til deres egne.


Læs mere om Gerd Laugesen på Litteratursiden.dk.