Foreningen Ordkraft

Ida Marie Hede
Foto: Tine Bek

Ida Marie Hede

Ida Marie Hedes fabulerende og muntre skrift tager pulsen på den kultur, vi lever i. Med en feministisk grundtone skriver Hede om familie og fællesskaber i et større samfund.

Hendes skrift bevæger sig smidigt mellem det sårbare og det aggressive, det abstrakte og det fysisk materielle. Bl.a. i hybridbogen "Bedårende" (2017), der forbinder tarmbakterierne i kroppens indre med menneskets forestillinger om liv og død.

Hedes seneste roman, "Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer?" (2020) er en maksimalistisk, satirisk, øm og sorgfuld fortælling om en kvindes længsler efter samhørighed. Handlingen finder sted i en fiktiv, undertrykkende velfærdsstat, der overvåger kvinders reproduktion. Man kunne kalde det en burlesk version af Margaret Atwoods "Tjenerindens Fortælling". Romanen blev i 2021 nomineret til Montanaprisen og Politikens Litteraturpris.

Ida Marie Hede (f. 1980) er uddannet fra Forfatterskolen i 2008 og er forfatter til otte bøger og talrige dramatiske værker, bl.a. forestillingen "Work Bitch" om Britney Spears og menneskets længsel efter frihed i selvoptimeringssamfundet. Hede har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og er lige nu writer-in-residence på Aarhus Universitet gennem et legat fra Veluxfonden.


Læs mere om Ida Marie Hede på forfatterweb.dk.