Foreningen Ordkraft

Portræt billede af Jens Smærup Sørensen

Jens Smærup Sørensen

Aktuel med romanen "Evigt i tiden" (2023).

”En umulighed, der faktisk lod sig gøre. Et halsbrækkende eksperiment udført med suveræn elegance. En svær søvngænger-sikker balancekunst. En underligt utidssvarende bog, som med myndighed taler direkte ind i nutiden. Sådan, paradoksalt, har man lyst til at beskrive det værk, for hvilket Jens Smærup Sørensen i år modtog Montanas Litteraturpris 2023,” skriver Erik Skyum-Nielsen i sin smukke motiveringstekst, som du kan læse her (Information 22.3.2024).

Evigt i tiden betegnes af bedømmelsesudvalget (Kamilla Löfström, Tue Andersen Nexø, Bodil Skovgaard Nielsen, Anita Brask Rasmussen og Erik Skyum-Nielsensom) som "en yderst vellykket fornyelse af romangenren, en overraskende virkelighedsskildring og en velkommen foræring til en med rette bekymret samtid. (...) Den er suverænt velskreven med appel både til læserens kærlige indlevelse og med stof til historisk eftertanke over den udvikling, som har fundet sted siden landboreformerne i slutningen af 1700-tallet over andelsbevægelsens storhedstid sidst i 1800-tallet frem til i dag, hvor hovedpersonerne og deres naboer anbringes midt i klimakrisen med bevidsthed om skyld og ansvar."

Læs også Peter Nielsens fine klumme: "Jens Smærup Sørensens geniale roman om dansk landbrug gennem flere hundrede år" her.

Jens Smærup Sørensen

fredag 05. april 2024 kl. 12:00 - 12:45
Biffen sal A, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter

Toppen af Danmark - Litteraturen i Nordjylland, Nordjylland i litteraturen

fredag 05. april 2024 kl. 16:00 - 17:00
Royal Stage, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter