Foreningen Ordkraft

Johanne Bille
Foto: Les Kaner

Johanne Bille

Stærk og gribende fortælling om overgrebets natur og om at miste ejerskabet over sin krop.

Johanne Billes kommer til Ordkraft med sin anmelderoste roman 'Når mænd forlader mig' (2022). Her møder vi Maria, hvis fatterdrøm hænger i en tynd tråd, da hun er ramt af skriveblokade. For at få økonomien til at hænge sammen må hun tage et job som tekstforfatter i Hvepsereden. Her sælger hun lavkvalitetsprodukter til midaldrende mænd.

Også privat drejer Marias liv sig om mænd: Hun indleder forhold til mænd, der tænder på idéen om at date en ung, kvindelig forfatter, men som ikke bryder sig om bøger skrevet af unge, kvindelige forfattere. Hun forsøger at finde sin egen stemme, men det er tavsheden, der falder hende nemmest i en verden dikteret af mænd.

En aften får Marias tavshed afgørende betydning for hendes liv, og hun mærker på sin egen krop, hvad der sker, når tavshed tolkes som samtykke.

Johanne Bille (f. 1993) er forfatter og medstifter af forlaget Harpyie. Hun debuterede i 2015 med romanen ’Tænk nu hvis’ (Tiderne Skifter) og er siden udkommet med romanen ’Elastik’ (Gladiator, 2018), som også er oversat til engelsk.

Læs mere her.