Foreningen Ordkraft

Johanne Mygind
Foto: Lærke Posselt

Johanne Mygind

Omkostningerne ved at være kvinde hudflettes i ny debutroman.

Johanne Mygind debuterede i 2021 som skønlitterær forfatter med romanen ’Kærlighedens år’. Gennem 3 generationer følger vi mødre og døtre i en familie i København. I hver sin tid kæmper kvinderne for frigørelse. Kampen for frigørelse er den røde tråd gennem bogen. Med ’Kærlighedens år’ markerer Johanne Mygind sig som en stærk feministisk stemme, som sætter spot på 70’ernes rødstrømpebevægelse og på kvindekamp gennem tiden på tværs af generationer. Det er med andre ord en roman til tiden.

Selv om romanen er fiktion har Mygind fundet inspiration til bogen i egne rækker. Når Johanne Mygind ikke skriver bøger, arbejder hun som journalist og har tidligere været ansat på Weekendavisen, Information og P1. Hun er født i 1976 og har en MA i European Anthroplogy fra University of Sussex.

Læs mere om Johanne Mygind her

 

Tre hurtige til Johanne Mygind 

Hvilken bog er du i gang med at læse/lytte til lige nu?

Jeg faldt meget tilfældigt over Elizabeth Gilberts bog 'Big Magic' om skriveprocesser og kreativitet og elskede den - især fordi hun insisterer på, at den lidende kunstner er en kliché, og at man derimod skal skrive, fordi man kan lide det.

Jeg har også lige læst Jonas Eikas debutroman 'Lageret, huset, Marie'. Og en masse fagbøger om tilknytningsteori, og så nyder jeg, at min mellemste søn pludselig insisterer på at få alle historierne om Mumitroldene læst højt igen. Det er virkeligt sjovt så meget fornemmele en 11 årig kan have for sprog og psykologi - og dermed også for Tove Jansson.

Hvad ser du mest frem til at opleve i 2022?

Jeg glæder mig allermest til at jeg skal på interrail med mine tre drenge. Vi har sparet sammen til turen længe og diskuterer nu heftigt, om vi skal til Napoli eller Ljubjana.

Hvilken bog har du læst flest gange? Og hvorfor?

Jeg har læst Tove Ditlevsens 'Gift' utroligt mange gange. Det er et af de allerstærkeste erindringsværker i dansk litteratur.