Foreningen Ordkraft

Jussi Adler-Olsen
Foto: Tine Harden

Jussi Adler-Olsen

En af Danmarks mest succesfulde forfattere kommer til Aalborg.

Jussi Adler-Olsen er forfatter til de populære Afdeling Q bøger med den vrantne Carl Mørck som hovedperson.  Det gennemgående tema i bøgerne er magtmisbrug. Magtmisbrug på alle planer i samfundet, i familien, på arbejdet og i idealismens navn. Egentlig ville Jussi Adler-Olsen have skrevet ti bøger på ti år. Men livet, forfatterturnéer og Covid-19 har lavet rod i den plan. Til gengæld har den allersidste sætning i bind nummer 10 altid været bøjet i neon – og den er genial, siger han. Men husk, at du ikke må læse den, før du har læst alle de andre sætninger.

Serien er solgt i mange lande i mange millioner eksemplarer. De fem første bøger er nu filmatiserede. Der er skrevet ni bøger i serien og nummer 10, som er den absolut sidste i serien, er på trapperne.

Jussi Aller-Olsen debuterede med thrilleren Alfabethuset i 1997. Ti år senere udkom første del i Afdeling Q. ’Kvinde i buret’.  Før denne karriere fik fart, var Jussi Adler-Olsen blandet andet boghandler, komponist, redaktør, og dramatiker.

Læs mere om Jussi Adler-Olsen her