Foreningen Ordkraft

Leif Davidsen
Foto: Thomas Howalt Andersen

Leif Davidsen

Leif Davidsen retter blikket mod den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som også præger Rusland i dag.

Leif Davidsen (f. 1950) er en af Danmarks mest populære forfattere. Han debuterede i 1984 med "Uhellige alliancer" og har i de mellemliggende år skrevet en stribe spændingsromaner, rejsebøger og tre novellesamlinger, der er blevet bestsellere ikke bare i Danmark, men også er oversat til et hav af sprog.

Han har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab, bl.a. Læsernes bogpris, Boghandlernes Gyldne Laurbær og Glasnøglen for årets krimi i Skandinavien.

I over 20 år arbejdede han som journalist og mange husker ham som udenrigskorrespondenten fra Moskva, der på Danmarks Radio informerede danskerne om livet bag jerntæppet. 

Du kan møde Leif Davidsen på årets Ordkraft-festival, hvor han vil fortælle om sin nyeste bog "Lenins bodyguard" - en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som også præger Rusland i dag.

Læs mere om Leif Davidsen her