Foreningen Ordkraft

Lone Aburas
Foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie 2022

Lone Aburas

Politisk indignation og galgenhumor går hånd i hånd i Lone Aburas’ forfatterskab, som blandt andet kredser om identitet, privilegier og hykleri. Hun er aktuel med den dystopiske roman Den frie verden, der går i kødet på tidens brændende debatter om klima, klasseulighed og migration.

Lone Aburas (f. 1979) debuterede i 2009 med den prisbelønnede roman "Føtexøen", som var en af de første danske romaner om kulturel dobbeltidentitet. Siden har hun udgivet romanerne "Den svære toer" (2011), "Politisk roman" (2013) og "Det kommer til at ske" (2016). I juni 2017 udkom agitprop-protesttalen "Det er et jeg der taler (Regnskabets time)", for hvilken Aburas fik Montanas Litteraturpris, og i 2019 udgav hun digtsamlingen "Den sorte bog (B-sider)", som blandt andet gav stemme til en udvist asylansøger og til Aburas’ egen far, der kom til Danmark fra Egypten som helt ung.

I september 2022 udgav Lone Aburas romanen "Den frie verden", som med undertitlen "en first-world tragedie" skildrer værdiernes ulidelige lethed i et velhaverreservat i en ikke så fjern fremtid.