Foreningen Ordkraft

Foto af Forfatter Louise Juhl Dalsgaard af fotograf Anna Marín
Foto: Anna Marín

Louise Juhl Dalsgaard

Direkte prosa og poesi med underspillet humor, geniale observationer og rå hudløshed.

Louise Juhl Dalsgaard skriver såvel romaner og noveller som digte og dramatik. Temaerne kredser om relationer, der både elskes og revses. Sproget tvistes, så de gængse betydninger får nye geniale meninger.

Hun er i 2022 aktuel med "Ting jeg tænker på", der er en romancollage over en kvindes opvækst i 1970erne frem til i dag. Her er forvandlingskugler i en iskiosk ved Tranum, Silvo-pudsemiddel, blommetrifli i portionsglas, TV-Shoppen, dymomaskiner, bygotto og speedway fra Vojens.

Mød Louise Juhl Dalsgaard på Ordkraft og se hendes særlige poetiske hjemmeside, hvor hun ofte deler tanker og erindringer, som små finurlige historier om småt og stort i livet her

 

Tre hurtige til Louise Juhl Dalsgaard 

 

Hvilken bog er du i gang med at læse lige nu?

Lige nu læser jeg den tyske forfatter Judith Hermanns seneste roman “Hjem”. En fuldkommen fantastisk fortælling, sær og slynget, vild og voldsom, smuk og poetisk.

Hvilken bog ville du ønske at du havde skrevet? Og hvorfor?

Jeg ville frygtelig gerne have skrevet Inger Christensens "Det" - alene for sætningen 'til nogen begynder at bygge en by, der er blød som en krop’.

Jeg mener: Hvem drømmer ikke om at bygge sådan en by, sådan en virkelighed? Tænk sig, at kunne beskrive noget så stort med sådan en præcision og med så få ord. 

Hvad ser du mest frem til i 2022?

Jeg ser frem til, at verden nu igen åbner op, så vi kan mødes om litteratur, dans, musik og teater. Allermest glæder jeg mig nu til, at vi mennesker lærer det samme. At åbne op - for hinanden i al vores forskellighed. Men det kan godt være, det først bliver i 2023.

Mere jordnært glæder jeg mig til at fejre min hunds otte års fødselsdag i juni og til august, hvor Linn Ullmann udgiver en ny roman på dansk.