Foreningen Ordkraft

Mads Nygaard
Foto: Tao Lytzen

Mads Nygaard

Mads Nygaard skriver litteratur, der giver stemme til forskellige eksistenser - alt fra en Hirtshalsbo til uledsagede flygtninge.

For at starte med en aktuel stemme fra Hirtshals, så er Mads Nygaards selvbiografiske roman ”Kravl” fra 2006, netop blevet udgivet på engelsk ”When Me And God Were Little”. Det er en udgivelse, som har været 16 år undervejs og krævet en god portion tålmodig stædighed, før projektet endelig kunne blive til virkelighed. 

Fællestrækket for Mads Nygaards forfatterskab er, at det koncentrerer sig om nogen, der har noget på hjertet. I samarbejde med Michael Graversen har han udgivet ”De uledsagedes bog” (2019), som netop giver stemme til ti uledsagede flygtningebørn, som fortæller om deres voldsomme, smertefulde og gribende flugt fra hjemlandets krig til en mere sikker tilværelse i Europa, som byder på helt andre udfordringer såsom familiesammenføring eller afvisning af asyl. Alle de involverede i bogen har arbejdet gratis og overskuddet går til velgørende formål.

En ting er sikkert, Mads Nygaard formår at være ”herrer i eget hurlumhejhus” på allerfineste vis, som han selv har udtrykt sig om forfatterrollen på Litteratursiden. 

Læs mere om Mads Nygaard her