Foreningen Ordkraft

Mette Kirstine Goddiksen

Mette Kirstine Goddiksen

Klummeskribent og journalist Mette Kirstine Goddiksen (f. 1976) skrev sin første klumme som 16-årig og har skrevet videre siden – blandt andet i BT, Alt for damerne, DJØF-bladet, Berlingske og Nordjyske.

Efter eget udsagn skriver Mette Kirstine klummer for at pirke til hykleri, overfladiskhed, klichéer og stereotyper med sin knortede stok. Hun har en mission om at gøre verden mindre ensom og uærlig ved at lægge sine egne svagheder frit frem.

Hun bruger ofte humor og selvironi som virkemidler, også i forhold til tunge og alvorlige emner – for eksempel den blivende sorg ved at miste sin far som barn.

Hun kan i det hele taget godt lide at udfordre de sandheder og strukturer, vi ikke stiller spørgsmålstegn ved. For eksempel at det regnes for fint og respektindgydende at udtale ”meget” som ”madet” på nordsjællandsk – og lugter af knallert og kikset provinsbetjent at udtale det ”maje” på nordjysk. Desuden elsker hun at opdage små finurligheder i hverdagen; små ting i vores opførsel, der siger noget om dét at være menneske. For eksempel når vi skynder os at proppe hvid discount-pasta og budgetmælk i det fine net med Irma-pigen på. Eller når vi føler os meget mere trygge i bruseren, når vi trækker et tyndt bruseforhæng for ”det skal nok forhindre en eventuel voldspsykopat i at få fat på os”.

Mette Kirstine arbejder til daglig med presse, tekst og podcasts på Kunsten i Aalborg. Hun er gift med Michael, bor i Vejgaard og har fire sammenbragte børn + et uspecificeret antal kæledyr.