Foreningen Ordkraft

Niels Frank
Foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie 2022

Niels Frank

Niels Frank, som tidligere har udgivet en lang række kritikerroste skønlitterære værker, skrev sidste år den rystende dokumentariske bog "Fanden tage dig" om sin søster, der blev slået ihjel af sin eksmand.

Sidst i marts 2021 skød en 61-årig mand sin 62-årige ekskone i Horsens foran deres to voksne sønner og flere andre familiemedlemmer. Den dræbte var forfatteren Niels Franks søster, Elin. I bogen "Fanden tage dig - beretning om et kvindedrab" (2022), fortæller han den rystende historie. Vi følger tiden op til drabet og tiden bagefter – fra de første fornemmelser om, at noget er helt galt til chokket, sorgen og vreden, efterforskningen og retssagen.

Niels Frank (f. 1963) har et langt, kritikerrost forfatterskab bag sig og har skrevet både romaner, digtsamlinger og essays. Han har tidligere været rektor på Forfatterskolen og har modtaget et hav af priser for sine bøger, heriblandt Montanas Litteraturpris, som han fik for digtsamlingen "Små guder" (2008) og Kritikerprisen, som han fik for romanen "Nellies bog" (2013).