Foreningen Ordkraft

Sissel-Jo Gazan
Foto: Les Kaner

Sissel-Jo Gazan

Er det vigtigere at have et godt liv end at overleve? I sin højaktuelle videnskabskrimi om mennesker og medicin, "Uglens øje", kredser Sissel-Jo Gazan om de helt store dilemmaer.

Sissel-Jo Gazan har skrevet otte romaner og fik sit internationale gennembrud med videnskabskrimien "Dinosaurens fjer", der er udgivet i 17 lande. "Uglens øje" er en selvstændig fortsættelse af "Dinosaurens fjer" og "Svalens graf".

Hovedpersonen i de tre romaner, Søren Marhauge, har efterhånden fulgt Sissel-Jo Gazan i 15 år – og efter egentlig ikke at have tænkt hun skulle skrive mere i det univers, så fik hun lyst til at vende tilbage og møde ham et senere sted i livet.

I "Uglens øje" undersøger Sissel-Jo Gazan dilemmaet: Er det vigtigere at have et godt liv end at overleve? Alt medicin, der virker, har bivirkninger. Som menneske må mærke efter, hvor grænsen går. Hvor bliver man indskrænket af at forsøge at leve et liv, der er forsikret i begge ender, og hvornår skal man vælge at leve med en vis risiko?

Sissel-Jo Gazan har blandt andet modtaget Læsernes bogpris, DR’s romanpris og Den Gyldne Kødøkse (Danskernes yndlingskrimi 2000-2010).

Sissel-Jo Gazan er født i Aarhus i 1973 og uddannet cand.scient. i biologi. Hun bor i dag i Berlin med sin familie.