Foreningen Ordkraft

Tem Frank Andersen
Foto: Billedet er genereret af den visuelle AI generator Midjourney. Billedet er en variation af Tintin og Terry, men er i virkeligheden Tem og Sofus.

Tem Frank Andersen

This is the Way” & “Jipperdi jipperdy that’s all fffolks”!

Tem Frank Andersen er forsker i digital fritid, med fokus på at gøre det fantastiske virkeligt. Han har de seneste år publiceret forskning, det tager gamle medier under ny behandling.

Senest har Tem udgivet forskning om Tintin i helt nye klæder. Og senere i år udgiver han en artikel om lyssværd, rigtige lyssværd, hvilket bringer ham ind i en meget snæver kreds af forskere, der forsker i det fantastiske i vores digitale fritid. "Making the Fantastic Real" bliver den tredje artikel i verden, der tager fat på lyssværd som et fænomen, som mange sikkert kender, men som ingen sikkert har tænkt kunne realiseres.

Tem Frank Andersen modtog i 2022 en større bevilling fra Trygfonden til at forske i, hvordan lyssværdsfægtning kan hjælpe udsatte børn og unge til at få en kulturel kapital, som kan ruste dem til at blive mere klar på livet. Forskningsprojektet er et eksempel på, hvordan det litterære kan gøres virkeligt. Og ikke mindst hjælpe mennesker.

Tem Frank Andersen er initiativtager til ComixCraft, formand for Folkeuniversitetet i Aalborg og medlem af Dansk Tegneserieråd og nomineringsgruppen, der hvert år finder de nominerede til årets Pingpris.

Han er desuden initiativtager til "Podcasten Athene", hvor forskning formidles hele året i samarbejde med både forskere og studerende ved Aalborg Universitet.

Læs mere om Tem Frank Andersen

Velkommen til ComixCraft 2024

lørdag 06. april 2024 kl. 10:00 - 10:15
Undervisningslokale 3.3.17, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter

Comix Craft 2024 afrunding

lørdag 06. april 2024 kl. 15:00 - 15:30
Undervisningslokale 3.3.17, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter