Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Anbefaling: ”Annas sang” – Benjamin Koppel

17. 10. 2022

En bog. En næsten perfekt roman. En imponerende skæbnefortælling. Lene Høg anbefaler Benjamin Koppels debut, der tager dig på rejse gennem skiftende tider, dragende personportrætter og svære valg.   

"Det er for mig nærmest en opskrift på den perfekte roman", siger Lene.

Lene Høg sidder i Ordkrafts redaktion og er desuden kommunikationsmedarbejder på Hjørring Bibliotekerne. Hun læser bredt og har en særlig interesse for aktuel, dansk litteratur. Da hun opdagede udgivelsen af Benjamin Koppels debut ”Annas sang”, gik hun straks i boghandlen.

Det, der ventede hende, var en helt eminent læseoplevelse og en rejse gennem tiden, kulturen og en ung kvindes bestræbelser for et andet liv. 

Romanen handler om Anna, der vokser op i 1930’ernes København som den yngste af fem børn i en jødisk emigrantfamilie. Hun er en dygtig pianist og drømmer om at bliver musiker lige som sine brødre; men slægtens forventninger til at føre de jødiske traditioner videre kommer til at styre Annas livsbane på ubarmhjertig vis.

"Det er ikke kun en gribende fortælling, der får dig til at fortvivle og håbe sammen med sin hovedperson", fortæller Lene, "det er også en bog fuld af musik. For musikken er Annas frirum og tilflugtssted, og det bliver virkelig overbevisende beskrevet, så vi forstår hvorfor."

"Ikke så mærkeligt", afslutter Lene sin anbefaling, "for det er jo en musiker, der har skrevet bogen. Men jeg håber virkelig, Benjamin Koppel har mange flere bøger i sig, for han er da i dén grad også forfatter!".

'Annas sang' er skrevet af Benjamin Koppel og udgivet af Gyldendal. Den findes både i boghandler, på  lokalbiblioteker og som ebog på fx eReolen