Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Anbefaling | "Der er antal på alt" - Lars Høgh

18. 08. 2022

Ann Sørensen er Ordkrafts brigadegeneral indenfor SoMe og hjemmesider. Hun har brugt sin sommerferie på at læse den folkekære Lars Høghs selvbiografi ”Der er antal på alt”. 

Lars Høgh er nok primært kendt som fodboldhelt, målmandstræner, sine 817 førsteholdskampe, tre mesterskaber og som en del af landsholdets store triumf i Mexico 1986. I 2018 fik han imidlertid konstateret kræft i bugspytkirtlen og den 8. december 2021 gik han bort, 62 år gammel. 

”Der er antal på alt” er Lars Høghs rørende og ærlige fortælling om, hvordan han med afsæt i sine livserfaringer fra 40 år i topfodbold formår at finde lyset trods utallige operationer, helbredsmæssige tilbageslag og kemobehandlinger.

"Bogen har mange fodboldanekdoter, men har en gribende fortællerstemme og fortælling, der taler til dig  - uanset om du selv har haft fodboldgræs på knæene eller aldrig har siddet på tilskuerpladserne til en kamp."

"Det var en af den slags bøger, jeg lige måtte tage i bidder, fordi tårerne kom i vejen - og jeg er ellers ikke en, der sidder og tuder over Bambi ", siger Ann.  

Det er samtidig historien om at støtte sig til sin familie, om at bevare troen og at gribe hårdt fast om sin egen ukuelighed, når det ser mørkt ud. For det gør det flere steder: 

"Fredag den 10. august 2018
Helt sort. Sort som en Guinness.
Jeg havde aldrig set noget lignende, og nu lå det lige foran mig nede i kummen.
Det var dybt chokerende, for det var min egen urin, og jeg havde ikke anet det mindste uråd."

”Der er antal på alt” er en åben flammeskrift på ryggen af vore helte. På at vi allesammen er indkapslet i skrøbelige forgængelige kroppe, der når som helst kan skride i grønsværen. Men det er samtidig også en hyldest til det lys der på trods - og trods alt - formår at holde os oppe.

Bogen anbefales på det varmeste af Ann Sørensen. Den findes på dit lokalbibliotek og som lydværk indtalt af Thomas Leth Rasmussen.