Foreningen Ordkraft

Ordkrafts logo og omridset af Nordjylland ses oven på gamle blybogstaver.

Du behøver ikke vente

21. 02. 2023

Ordkraft sopstartstur er netop nu på vej rundt i landsdelen. Mød Katrine Engberg og Elsebeth Dissing i Thisted, Nykøbing Mors, Terndrup, Aars og Hjørring.

Alt godt kommer til den, der kan vente. Der er stadig små to måneder til Ordkraft 2023 åbner i Nordkraft den 13.-15. april.

Men allerede nu kan du på Ordkrafts opstartstur møde et par af dette års medvirkende. Tilmelding og billetter via lokale links nedenfor.


Katrine Engberg

Katrine Engberg

”Det brændende blad” er første bind i Katrine Engbergs nye krimiserie om den unge privatdetektiv Liv Jensen. Romanens grundtema er flugt og baserer sig på Katrine Engbergs egen familiehistorie. Tag med ind i hendes i krøllede hjerne, når hun løfter sløret for skriveprocessens mange faser. Hør også om at optræde på Det Kongelige Teater for derefter at smide et fiktivt lig i lysekronen, om en evig søgen efter det perfekte mordvåben og om puslespil, hvor brikkerne en for en falder på plads.

Læs mere om Katrine Engberg.

Mød Katrine Engberg her:

 • Biblioteket i Hurup, Kulturrummet i Thy
  Mandag den 27. februar 2023, kl. 19-21.
  Pris 50 kr. - Tilmelding til bibliotek@thisted.dk. Læs mere.

 • Morsø Folkebibliotek
  Tirsdag den 28. februar 2023, kl. 19:30-21:30.
  Billetter 50 kr. - Reserver billetter.

 • Rebild Bibliotekerne – Terndrup Medborgerhus
  Onsdag den 1. marts 2023, kl. 19-21.
  Billetter 40 kr. - Reserver billetter.

Elsebeth Dissing


Elsebeth Dissing

Vi befinder os i Aalborg, tiden er 1956 til 1960. Byen rystes fra arbejderkvartererne til borgerskab og overklasse, da et dødt spædbarn bliver fundet i fjorden, en stuepige forsvinder, og en af byens fremmeste mænd dukker op på rygtebørsen. Elsebeth Dissings ”Tobakspigerne – En by, en tid, en skandale” er en fortælling om ulighed, sammenspisthed og kamp om retfærdighed.

Læs mere om Elsebeth Dissing.

Mød Elsebeth Dissing her:

 • Vesthimmerlands Biblioteker, Aars
  Torsdag den 2. marts 2023, kl. 19.
  Gratis adgang, reserver billetter.

 • Hjørring Bibliotek
  Tirsdag den 7. marts 2023, kl. 19.
  Billetter 30 kr., reserver billetter.


Ordkraft 2023

Ordkraft løber af stablen den 13.-15. april 2023. Køb din billet i pausen i et af ovenstående foredrag, på Hovedbiblioteket i Aalborg eller lige her:

Køb billet til Ordkraft 2023.

I år medvirker – udover Katrine Engberg og Elsebeth Dissing - blandt andre modtager af De Gyldne Laurbær Maren Uthaug, Vigdis Hjorth, krimiforfatterne Katrine Engberg og Michael Katz Krefeld, Jeanette Varberg, Kim Blæsbjerg, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Anne-Marie Vedsø Olesen, Benjamin Koppel, lydbogsindlæser Githa Lehrmann, Stine Askov, Niels Frank, Hanne-Vibeke Holst, Glenn Bech, Elsebeth Egholm, Thomas Rydahl, Malene Sølvsten, astrofysiker Tina Ibsen.

Og så får vi besøg af den skotske bestsellerforfatter Jenny Colgan, der med sin nyeste bog, ”Sol over strandpromenaden” (2022), tager os med til et glædeligt gensyn med Marisa Rossi, den skønne hovedperson fra ”Det lille bageri på strandpromenaden” (2016).

Mød de medvirkende.