Foreningen Ordkraft

Jeanette Varberg: Foto: Jakob Mark.
Foto: Jakob Mark.

En sort amulet og et mystisk, uopklaret drab ... i Nibe

28. 10. 2022

Mød museumsinspektøren og forfatteren Jeanette Varberg i samtale med Pia Bechmann torsdag den 17. november 2022, kl. 19-21. Ordkraft, Kulturelt Samråd i Nibe og Aalborg Kommunes "Kulturen rykker ud" inviterer til en historisk spændende aften i Nibe Erhvervspark.

Når en museumsinspektør skriver en roman om gamle fru Jensen, der bliver fundet død, hængende i et reb på badeværelset – og der på stedet findes en lille, sort amulet, der trækker spor både til Kairo, Vatikanet og et mystisk, uopklaret drab på en amerikansk højesteretsdommer – så bør man standse og læse med!

Mød Jeanette Varberg i Nibe Erhvervspark, Skalhuse 5, Nibe, torsdag den 17. november 2022 kl. 19-21.

Jeanette Varberg er museumsinspektør på Nationalmuseet, arkæolog, ivrig debattør, foredragsholder og forfatter. I oktober udkom hendes spændingsroman ”Enkernes Land”, der handler om det makabre fund af fru Jensen og det intense efterfølgende opklaringsarbejde.

Krydsfelt mellem digt og virkelighed, fiktion og videnskabelig redelighed

I aftenens samtale med bibliotekar Pia Bechmann fortæller Jeanette Varberg blandt andet om romanens krydsfelt mellem digt og virkelighed; mellem skønlitterær skriveproces, videnskabelig redelighed og konkret, historisk viden.

- Har den sorte amulet i fru Jensens hånd virkelig været en del af Nationalmuseets samling indtil 1933?

Musikalsk Livstykke

Aftenen byder også på musikalske indslag med sangeren, musikeren og korlederen Liv Lund, der blandt andet står bag ”Fællessang på Kunsten” og korene Livsværk og Aalborgkoret.

Og endelig sælger Bog & Ide Nibe Jeanette Varbergs bøger og andet godt til bogelskere.

Billetter á 75 kr. købes i forsalg hos Bog & Ide, Skomagertorvet 2, 9240 Nibe eller i døren.
Mulighed for at købe øl, vand og vin i pausen.