Foreningen Ordkraft

Tea Bendix, Marianne Iben Hansen
Foto: Jørgen Bech Pedersen

For børn og familier - kom med ind i Mørkemusens univers

13. 09. 2021

Ordkraft og bibliotekerne i Nordjylland inviterer store som små ind i Mørkemusens forunderlige univers med højtlæsning, tegnevideoer og kreative aktiviteter.

Fra 13. september – 31. oktober kan I her på ord-kraft.dk møde forfatter Marianne Iben Hansen og illustrator Tea Bendix, som sammen står bag den fantastiske billedbog Mørkemusen - en bog på rim om fem små mus, der kommer til verden bag en sprække i panelet. Mørkemusen, den allermindste og frygtsomste af dem, viser sig at være en heltemodig lille én. Bogen er præmieret af Statens Kunstfond som ”et værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet”, så I kan glæde jer til en helt særlig oplevelse.

Grundet Covid-19 kan I ikke møde Marianne og Tea på Ordkraft, men I kan invitere dem med hjem eller i daginstitutionen. De har nemlig lavet to højtlæsnings- og tegnevideoer, der er tilgængelige her på siden i perioden d. 13. september –  d. 31. oktober 2021.

I filmen med forfatter Marianne Iben Hansen fortæller Marianne om, hvordan bogen Mørkemusen blev til og hun læser Mørkemusen højt. Så find jer et dejligt sted, hvor der er ro og plads til at nyde oplæsningen.

I filmen med illustrator Tea Bendix fortæller Tea om at være illustrator og processen bag bogen Mørkemusen. Bagefter viser Tea, hvordan I selv kan tegne Mørkemusen.

 

Slip kreativiteten løs med Mørkemus-aktiviteter og leg 

Har I været heldige at få fat i Ordkrafts aktivitetsposer til familier (se vejledning) eller daginstitutioner (se vejledning), finder I bogen Mørkemusen og tegnematerialer i posen.

Hvis I ikke har fået fat i en aktivitetspose, så får I brug for disse ting til tegneworkshoppen:

  • Papir – gerne i A3 (hvidt, grå karduspapir)
  • Sort karton – gerne i A3
  • En god blød blyant
  • Hvid farveblyant
  • Limstift
  • et viskelæder

Vil I gerne have fingrene i en af aktivitetsposerne til familier eller daginstitutioner? Så er I velkommen til at kontakte Aalborg Bibliotekerne eller jeres lokale bibliotek i Region Nordjylland og høre, om de har flere poser til uddeling.

Hvis I har mod på mere Mørkemus-leg, så kan I finde en vejledning til jeres egen Mørkemus Superheltebane her, eller se hvordan I kan lave jeres egne museører her (her får I brug for en hårbøjle og nogle grå piberensere).

 

Mørkemus-aktivitetsposer