Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Forudsætningen for en fremtid

19. 08. 2022

Hvad er det vigtigste for at Ordkrafts fortsatte eksistens ? Læs det direkte og kontante bud fra forfatter og leder af Ordkraft Skriveskole, Jørgen Dissing Nørgaard.

Hvad er det vigtigste for, at Ordkraft festival fortsat bliver ved med at eksistere som en kæmpe i det nordjyske kulturlandskab? At mennesker bliver ved med at skrive bøger.

Så enkelt er det. Og derfor er det også med stor glæde, at vi nu tager hul på 5. sæson på Ordkraft Skriveskole - et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og Ordkraft, som er til for at dyrke de forfattertalenter, som ellers måske kun skriver til skuffen.

Høj hat og store forventninger

Vi har lige netop afsluttet årets ansøgningsrunde og fundet 11 knalddygtige, nordjyske talenter, som starter på skolen. Der var rigtig mange gode ansøgere i år, så det er med stor optimisme og høj hat, at vi går i gang med skrivearbejdet – et arbejde, som kulminerer i, at alle eleverne får lov til at læse deres tekster op på Ordkraft Festival. Så glæd jer!

Der er en, som skriver de smukkeste og skæveste sange; der er en, som skriver korte prosastykker som var det livet om at gøre (hvilket det faktisk også er); og så der er en, som skriver en roman på Limfjordens bund – for blot at nævne nogle af de kreative og fantasifulde talentstemmer fra årets Skriveskole.

Gennem 8 måneder skal eleverne både grine og græde sammen; de skal blive klogere på det at skrive gode læsbare tekster; og de skal ikke mindst finde inspiration i hinandens tekster og øvelser. Alt sammen for at gøre alle klar til at gå videre ud i tilværelsen som skrivende - og forhåbentlig - snart rigtige forfattere, som kan komme med på Ordkraft Festival i årene, der kommer.    

Den vigtige, fælles mission

Man kan ikke opstille en formel for, hvordan man finder et nyt skrivetalent eller fremtidens forfattere. Det er heldigvis helt umuligt, som det ofte er, når der arbejdes med kunst og eksistens.

De forfattere, vi allerede kender, har haft vidt forskellige baggrunde og veje til skrivegerningen

Alle tilbud om skriveskoler, workshops og aftenskoleundervisning er nærmest livsvigtige for den litterære fremtid i DK, så flest mulige med interesse i at skrive får mulighed for det - uanset køn, socialt ståsted eller geografisk placering.

Derfor er vi også meget glade for, at landets første forening for skriveskoler og skriveundervisere netop er blevet stiftet. Her håber vi, at vi kan være med til at samle indsatsen og gøre tilbuddene endnu bedre. At vi sammen kan løfte mere.

Det ser heldigvis også ud til at vores anstrengelser på Ordkraft Skriveskole bærer frugt. Én tidligere elev er allerede udgivet, mens to andre just har skrevet kontrakt med to af Danmarks største forlag.

Det er vi både meget glade for og stolte af. Ligesom vi også glæder os til at præsentere det nye hold til  april 2023!