Foreningen Ordkraft

Hans Petter Haugen. Foto: Thomas A.
Foto: Thomas A.

Med døden på arbejde … i Fjellerad

01. 11. 2022

Mød retsmediciner Hans Petter Hougen i samtale med Hanne Guldhammer den 16. november 2022, kl. 19-21, når Ordkraft, Kulturelt Samråd i Fjellerad og Aalborg Kommunes "Kulturen rykker ud" inviterer til en uhyggeligt spændende aften.

Når man står bøjet over et lig og dagligt beskæftiger sig med samfundets mørkeste sider, er det vigtigt at huske, at solen skinner udenfor. Det er rettesnoren for og også titlen på professor i retsmedicin Hans Petter Hougens selvbiografi; ”Udenfor skinner solen”.

Mød retsmedicineren, få en bid mad og en livgivende dosis musik i
Fjelleradhallen, Caféområdet, Hålsvej 8, Gistrup, onsdag 16. november 2022 kl. 19-21.

Hans Petter Hougen

Gennem mere end 30 år har Hans Petter Hougen beskæftiget sig med liv og død og grænselandet derimellem. Han har obduceret mere end 12.000 lig og derigennem været vidne til menneskelig ondskab i krige og kriminalsager, et tsunamiramt Thailand, død og ødelæggelse efter krigen i Gaza og trafikulykker, der brat har smadret familiers liv.

- Hvordan vænner man sig til det, og bliver det aldrig for meget? Kan humor redde sindet fra at blive tynget af ondskaben? Eller skal man være af en særlig støbning, for at kunne klare det?

Refleksioner over liv og død …

I aftenens samtale mellem Hans Petter Hougen og bibliotekar Hanne Guldhammer er der plads til at reflektere over liv og død og mon ikke den karismatiske retsmediciner kan lokkes til at fortælle uhyggeligt spændende detaljer fra nogle af de sager, der har efterladt stærkest indtryk.

… og opløftende musik

Aftenen byder også på musikalske indslag med sangeren og musikeren Anne-Marie Hassing, der blandt andet er kendt fra Neighbours & Friends’ festlige optrædener i Mariehaven.

Aalborg Boghandel sælger Hans Petter Hougens bøger og andet godt for bogelskere.

Billetter á 50 kr. købes hos Byens Købmand, Vårstvej 334, Fjellerad. Prisen inkluderer to stykker smørrebrød, som serveres fra kl. 18, inden foredraget. HUSK egen tallerken, bestik og glas! Øl og vand kan købes i forbindelse med spisningen og i pausen.

Billetter kan også købes via MobilePay 784983. Notér i tekstfeltet: ”Foredrag + antal personer” eller ”Foredrag + mad + antal personer”.

På gensyn til en uhyggeligt spændende aften i Fjellerad.