Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Mød Ordkrafts nye bestyrelse

07. 06. 2023

Der var spændte miner, da en ny bestyrelse skulle konstitueres på baggrund af Per Lyngbys udtrædelse af bestyrelsesgruppen. Læs mere om den nye besætning i styrrummet på Nordjyllands ord- og litteraturfestival.

Det bliver en erfaren profil, Kirsten Boelt, der nu træder i stedet for Per Lyngby som formand for Ordkrafts bestyrelse.

Som flerårig og forhenværende bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne, har Kirsten om nogen litteraturen i både sit hjerte og blod. Med afsæt i bibliotekernes store involvering i festivalen har hun desuden en stor forståelse for, hvad det kræver at få en størrelse som Ordkraft til at løbe rundt.  

"Jeg glæder mig meget til arbejdet og til at fortsætte udviklingen af Nordjyllands største ord- og litteraturfestival. Jeg overtager en festival, der strutter af liv og energi. Det vil jeg gerne være med til fortsat at tilfældet, samtidig med at sikre et Ordkraft, der ikke stivner i sin form, men som hele tiden arbejder med ordet, sproget og litteraturen på nye måder", udtaler Kirsten.  

Som sin næstformand får Kirsten Boelt den formidable og entreprenante samfundsforsker, Johannes Andersen, der ud over Ordkraft også har bestyrelseserfaring som formand for Teater Nordkraft.  

Endelig føjes der endnu en ny og spændende profil til bestyrelsen i form af Louise Eltved Krogsgård, der er udviklingskonsulent ved Brønderslev Bibliotek og leder af Brønderslev Forfatterskole.

Ordkrafts nye bestyrelse består således af: 

Kirsten Boelt

Bestyrelsesformand. Medlem IFLA Governing Board.  

Johannes Andersen

Næstformand. Formand  - Teater Nordkrafts bestyrelse

Gitte Sørensen

Redaktionschef - DR Nordjylland

Morten Vinther Jensen

Administrerende direktør - Det Nordjyske Mediehus

Anette Therkelsen

Prodekan - Aalborg Universitet

Jens Uggerhøj

Direktør - Uconnect ApS

Nicolaj Holm

Direktør - Aalborg Kongres & Kulturcenter

Ann Skytte

Lektor - Aalborg Handelsskole 

Britta Graae  

Projektchef – Fokus Folkeoplysning

Kristine Nygaard 

Bibliotekschef - Aalborg Bibliotekerne 

Louise Eltved Krogsgård

Udviklingskonsulent - Brønderslev Bibliotek - og leder af Brønderslev Forfatterskole