Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Ordkræfter: Kirsten Boelt

07. 02. 2024

Hvilke gode kræfter sørger for, at den nordjyske ord- og litteraturfestival år efter år bliver en realitet? Det er blandt andet Kirsten Boelt, som du kan møde her. Hun er bestyrelsesformand i sin fritid og til daglig pensionist efter 40 år i biblioteksverden, bl.a. som chef for Aalborg Bibliotekerne.

Hvad er dine Ordkraft-opgaver?
Som bestyrelsesformand er min opgave først og fremmest at sikre, at festivalens aktiviteter lever op til formålet for Ordkraft. Det økonomiske overblik er også meget vigtigt, for – som ved alle kultur-initiativer af denne her slags – er det en kamp at skaffe midler til at drive festivalen. I løbet af året har jeg en god og løbende kontakt med projektledelsen for at være opdateret og bidrage til driften af Ordkraft. Og så er selve arbejdet med bestyrelsen selvfølgelig også væsentligt, for en aktiv og velorienteret bestyrelse er alfa og omega for foreningen.

Dine forventninger til årets festival?
Mine forventninger til årets festival er, at vi igen kan tilbyde en spændende, relevant og overraskende oplevelse for gæsterne. At der er fest og stemning, og at der er oplevelser til forskellige målgrupper. Og i år forventer jeg, at vi kan opleve flere samtaler, hvor samfundsaktuelle emner er på tapetet.

Hvad glæder du dig allermest til?
Jeg glæder mig SÅ meget til Ordkraft, sådan helt generelt. At mærke stemningen og møde de deltagende forfattere og gæster – jeg føler næsten et helt sus, når Ordkraft sætter i gang. Jeg er meget glad for at opleve de mange børn, der indtager Nordkraft, og som har de mest fantastiske spørgsmål til de forfattere, hvis værker de har læst. Ordkraft kan noget helt særligt i forhold til at skabe stemning og nærhed.

Hvad læser du lige nu?
Jeg har lige læst Mich Vraas ”Under en anden himmel”. Den kan stærkt anbefales. Jeg havde også en god læseoplevelse med Steffen Kretz’ bog ”Storm på vej”  - en medrivende og aktuel fagbog om USA i en oprørende tid.