Foreningen Ordkraft

Elever fra Ordkraft Skriveklub
Foto: Ordkraft

Ordkraft Skriveskole søger nye elever

23. 05. 2022

Drømmer du om at blive forfatter? Og vil du gerne blive bedre til at skrive? Så læs med her – nu er der åben for optagelse af nye elever på Ordkraft Skriveskole i Aalborg.

Ordkraft Skriveskole er et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og Ordkraft Ord- og Litteraturfestival. Den er for alle, og du behøver ikke at have skrevet i mange år eller flere hundrede sider, for at kunne ansøge. Det er ikke det, der betyder noget – kun at du er klar til at blive udfordret i din måde skrive på og lære nyt.

Det nye hold elever begynder i slutningen af august 2022 og afslutter deres forløb på Ordkraft Ord- og Litteraturfestival i april 2023. Ordkraft Skriveskole mødes hver anden torsdag kl. 18.00-20.30, og som elev skal du regne med i gennemsnit at bruge 45 minutter om dagen på at skrive.

Du vil komme ud for en masse sjove skriveøvelser, og du vil lære at give og modtage konstruktiv feedback – alt det der gør, at du langsomt vil blive bedre til at skrive.

Ordkraft Skriveskole afsluttes med, at eleverne selv designer og trykker en antologi med et udvalg af de tekster, der er blevet skrevet. Det er vigtigt for Skriveskolen, at elevernes tekster ikke blot forbliver et internt anliggende, men at de kommer ud, så folk kan læse dem. Det er i sidste ende derfor, vi skriver.    

Undervisningsformen er fri, og alt er muligt – dog er skolen mere inspireret af art writing-traditionen end den mere akademiske creative writing-tilgang. Gennem forløbet vil skolen også få besøg af gæstelærere, som eleverne er med til at vælge.

Hvad skal jeg gøre for at ansøge?

For at søge om optagelse skal du sende ca. 2 A4-sider af egne tekster og ca. en ½ A4-side om dig selv og din skrivning. Du må gerne sende uddrag af flere tekster, hvis du synes, at det bedst viser, hvordan du skriver. Ansøgningen skal sendes til: jorgen.dissing@aalborg.dk senest 25. juni 2022.

Efter denne frist vil en redaktionsgruppe læse alle ansøgninger igennem og udvælge 10 elever til holdet. Alle får svar hurtigst muligt. Og så er det gratis!

Med håb om mange givtige stunder sammen.

Leder af Ordkraft Skriveskole Aalborg,

Jørgen Nørgaard

Du kan læse mere om Ordkraft Skriveskole her