Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Program offentliggjort: Store forfatternavne gæster Aalborg til en af landets største litteraturfestivaler

01. 02. 2024

I april slår ORDKRAFT dørene op til dette års ord- og litteraturfestival. Programmet byder på kendte forfattere som Alex Schulman, Helle Helle og Thomas Korsgaard, og derudover kan publikum som noget nyt opleve spændende debatter og et festfyrværkeri af en prisuddeling for bogbloggere.

Den 4. april slår ORDKRAFT dørene op til dette års store ord- og litteraturfestival, som for 13. gang løber af stablen i og omkring Nordkraft i Aalborg. Nu er arrangørerne bag festivalen klar med et tredages program, der er tætpakket med højaktuelle forfatternavne:

- Vi glæder os til at afvikle endnu en spændende festival, hvor man selvfølgelig kan opleve en lang række aktuelle forfattere. Listen tæller blandt andet den aalborgensiske debutant og ORDKRAFT Skriveskole-dimittend Amini Elmi og mere erfarne navne som Alex Schulman, Thomas Korsgaard, Kim Blæsbjerg, Helle Helle, Lone Theils, Mich Vraa og ikke mindst Steffen Kretz, der tager pulsen på det splittede USA lige nu, fortæller Anine Schønwandt Kaas, der er projektleder for ORDKRAFT.

Festivalen skydes traditionen tro i gang med en officiel åbning med taler, som i år afholdes torsdag kl. 15 af blandt andet borgmester i Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen, bestyrelsesformand for ORDKRAFT, Kirsten Boelt, og journalist og forfatter Christian Bennike. Efterfølgende uddeles ORDKRAFT Prisen 2024, ligesom der vil være musik og sang ved Anne-Marie Hassing.

Spændende nye tiltag på programmet
Det imponerende program byder foruden de klassiske forfattersamtaler på flere nye tiltag. Publikum kan for eksempel glæde sig til et spritnyt prisuddelingsshow, hvor vi hylder bogbloggere, ligesom der vil være flere debatter på programmet end tidligere:

- Man vil som noget nyt kunne opleve markant flere debattører på vores scener. Det skyldes, at vi gerne vil understrege, at ORDKRAFT ikke kun er en litteraturfestival, men også en ordfestival. Det talte ord har kolossal betydning, og vi vil gerne vise, hvad det betyder i interaktionen mellem mennesker, fortæller Anine Schønwandt Kaas.

Blandt de optrædende debattører finder man blandt andet adm. direktør for Gutkind Forlag Jacob Søndergaard og forsker ved Aalborg Universitet Andreas Møgelmose, som taler om kunstig intelligens på Skråen lørdag formiddag.

Programmet for ORDKRAFT 2024 kan ses online på www.ord-kraft.dk fra torsdag den 1. februar kl. 12, hvor det også er muligt at købe billetter.