Foreningen Ordkraft

Sanne Munk Jensen Ordkraftprisen 2022
Foto: Lars Mørch

Sanne Munk Jensen hædret med Ordkraftprisen

07. 04. 2022

Med sin autentiske og rå stil skriver Sanne Munk Jensen om det at være ung i en moderne verden. Den nordjyske forfatter blev torsdag 7. april hædret med Ordkraftprisen 2022 på Royal Stage i Nordkraft.

Det var under store klapsalver, at Sanne Munk Jensen i dag modtog Ordkraftprisen 2022 for sit fremragende forfatterskab og bidrag til at fremme kulturen i Nordjylland. 

Prisen blev overrakt af Nicolaj Holm, direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, ved åbningsceremonien til årets Ordkraft-festival, der løber af stablen 7.-9. april i Nordkraft. 

"Hun er en forfatter, der formår at fortælle realistiske historier med et nærværende sprog. Et sprog, der aldrig taler ned til de unge – men rammer deres egen tone når der fortælles historier. Historier, der gør ondt, og som kryber ind under huden. Historier der flår, og som SKAL skrives. Historier, der flytter forfatteren selv – men som også får de unge til at læse," lød fra Nicolaj Holm på scenen.  

"Det er få forfattere, der kan skrive om det nordjyske og den nordjyske ungdom med så stor indlevelse, forståelse og respekt," sluttede Nicolaj Holm sin tale. 

Du kan læse hele talen til Sanne Munk Jensen her 

Nicolaj Holm

At være ung i en moderne verden - og være okay 

Sanne Munk Hensen er født i 1979 i Skagen, og i sit forfatterskab fokuserer hun på de lunefulde år i ungdommen, hvor alt er i forandring, og det at finde sig selv og sin plads i verden er noget, der ofte giver knubs og knuste drømme. Flere af bøgerne foregår i netop i det nordjyske, hvor Sanne Munk Jensen også selv stammer fra.

"I alt, hvad jeg har skrevet, er det præcis det, der har været mit største mål. At vise især unge læsere nogle eksempler på ungdomsliv, sådan som livet også kan være – uden moralsk løftede pegefingre, og uden at lægge fingre imellem. At vise dem, at de er set, og frem for alt, netop, at de er okay. At det er okay at være pige, for eksempel, og samtidig have både en ambitionsmæssig og en seksuel appetit på livet. At det er okay både at have hjemve og udlængsel – nogle gange på samme tid. At ingen er alene om at vokse op i et udkantsområde eller i en social skyggeside. At man gerne må have store følelser. Også selv om man er nordjyde," understregede Sanne Munk Jensen i sin takketale. 

Du kan læse hele takketalen her og læse mere om Sanne Munk Jensen her

Sanne Munk Jensen

Om Ordkraftprisen 

Hvert år uddeles Ordkraftprisen til en kulturpersonlighed, gruppe eller organisation, som har gjort noget særligt for at fremme kulturen i Nordjylland. Herunder kan du se en liste med tidligere vindere.

 

Tidligere prismodtagere

2020: Jonny Hefty (uddelt i 2021 pga. aflysning af Ordkraft i 2020)

2019: Jens Smærup Sørensen 

2018: Ole Rasmussen og Gorm Vølver, ATS.

2017: Hanne-Vibeke Holst

2016: Niels Hausgaard 

2015: Morten Kirkskov

2014: Knud Sørensen 

2013: Allan Olsen 

2012: Bent Haller