Foreningen Ordkraft

Mich Vraa og Jesper Bugge Kold
Foto: Peter Søholm

Se - eller gense - forfattersamtaler fra Ordkraft

19. 09. 2021

Mærk stemningen fra Royal Stage i Nordkraft og se - eller gense - samtalerne med blandt andre Jesper Stein, Sara Blædel, Carsten Jensen, Leonora Christina Skov, Mich Vraa og Jesper Bugge Kold.

Gik du glip af Ordkraft 2021? TV2 Nord var på pletten og sendte live fra Ordkraft d. 18. september - og nu kan du komme med på forreste række og opleve en bred vifte af stærke, danske forfatteres optræden på Royal Stage i Nordkraft. 

 

Åbningen af Ordkraft 2021

Litteraturfestivalen Ordkraft åbner med taler af formand Per Lyngby og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, ligesom musiker og rapper Jonny Hefty får overrakt Ordkraftprisen, hvorefter han kvitterer med et nummer.

Se med her 

 

Stemmer i overgang 

Kom med ind i følelsernes land med særligt fokus på livsovergange og det, som de store livsforandrende begivenheder fører med sig. På scenen er blandt andre romanaktuelle Jesper Stein, der har skrevet hudløst ærligt om forældrenes skilsmisse, eget alkoholmisbrug og vejen ud af det.

Leonora Christina Skov fortæller om at vokse op som outsider i en lille by, springe ud som lesbisk og kæmpe for at blive anerkendt forfatter. Sara Blædel fortæller om sin seneste krimi ”Den tavse enke”, og endelig er der samtale med lokale Troels H. Sørensen, bestyrer på Café 1000Fryd, om overgangen fra ung og fri til familieliv og børn. Rapper Jonny Hefty og jazzmusiker Kenneth Dahl kaster lidt musikalsk glans ind imellem samtalerne.

Se med her

 

I krig og pandemi

Hvad sker der med en befolkning, når den oplever store kriser? Det kan du blive klogere på gennem interviews og samtaler med blandt andre forfatterne Carsten Jensen og Louise Juhl Dalsgaard, ligesom TV2s krigsfotograf Anders Bach fortæller om sine oplevelser sammen med Rasmus Tantholdt i verdens brændpunkter gennem mange år.

På scenen er også de to journalister og forfattere Jesper Bugge Kold og Mich Vraa, som er aktuelle med ”Pigen fra det store hvide skib” – en bog om det legendariske danske hospitalsskib ”Jutlandia” og indsatsen under Koreakrigen.

Se med her