Foreningen Ordkraft

Thomas Korsgaard
Foto: Simon Klein-Knudsen

Thomas Korsgaard modtager De Gyldne Laurbær – mød ham på årets Ordkraft-festival

03. 02. 2022

Som den yngste nogensinde modtager 26-årige Thomas Korsgaard De Gyldne Laurbær for romanen ”Man skulle nok have været der”. Vi glæder os til at opleve ham på scenen til Ordkraft i april.

Det gav genklang i det litterære miljø, da Thomas Korsgaards debutroman "Hvis der skulle komme et menneske forbi" udkom i 2017. I romanen kan man læse om Tue, der vokser op i et Udkantsdanmark, hvor armod og kulturel fattigdom hersker. Det er blevet til en nu afsluttet trilogi om, som er blevet en vigtig udkantsstemme, der fortæller om et forsumpet Danmark, vi sjældent læser om.

Den 3. februar 2022 modtog Thomas Korsgaard boghandlernes prestigefyldte pris De Gyldne Laurbær for den sidste roman i trilogien - "Man skulle nok have været der", som har modtaget stor ros fra både læsere og anmeldere. 

De Gyldne Laurbær uddeles af foreningen De Gyldne Laurbær og er blevet uddelt siden 1949. Prisen uddeles en gang årligt baseret på en afstemning fra samtlige danske boghandlere i januar, og gået til forfattere som Karen Blixen, Christian Jungersen, Inger Christensen og Kim Leine. Sidste år gik De Gyldne Laurbær til Stine Pilgaard.

 

Mød Thomas Korsgaard på Ordkraft 

Korsgaard er født og opvokset på Skive-egnen. I gymnasietiden flyttede han til København og startede sin litterære karriere som skribent for netmedierne Atlas og Zetland. Han har også udgivet børnebøger og en novellesamling. Som så mange andre forfattere bruger han erindringer og oplevelser fra egen opvækst, som temaer i bøgerne. Som læser ved man dog aldrig, hvornår fiktionen starter og slutter. 

På Ordkraft 7.-9. april 2022 kan du møde Thomas Korsgaard i flere forskellige sammenhænge. Er du fan, skal du holde øje med programmet – der venter fine oplevelser. 

Du kan købe billetter til Ordkraft Ord- og Litteraturfestival her og læse mere om Thomas Korsgaard her.