Foreningen Ordkraft

BAR af Kristian Ditlev Jensen
Foto: Ordkraft

Vi anbefaler: ”BAR” af Kristian Ditlev Jensen

23. 03. 2022

"Bar" er en ærlig og nøgen skildring af vejen ind i alkoholismen. Lene Høg fra Ordkrafts redaktion har læst Kristian Ditlev Jensens gribende fortælling. Læs hendes anbefaling her.

Kristian Ditlev Jensens roman ”BAR” lever op til sin titel på flere måder: Dels er det en ærlig og nøgen skildring af vejen ind i alkoholismen, dels er det en omhyggelig opregning af alle de typer drikkevarer, man kan forestille sig langet over bardisken: Sort Guld, Bloody Mary, Meursault, Chablis m.m. ”BAR” består af 82 kapitler, og hvert kapitel har navn efter en drikkevare – kun en håndfuld af dem er uden alkohol, og det er dem, hvor fortælleren endnu er barn eller forsøger at slippe ud af sit alkoholmisbrug.

 

En kontrafaktisk selvbiografi 

”BAR” er en utroligt velskrevet og meget gribende fortælling om, hvordan alkoholen styrer og efterhånden nedbryder den ellers succesfulde kulturskribent og forfatter Kristians liv og karriere. Hvorfor går det så galt, hvad er det for en magt, alkoholen har over os, og hvordan spiller samfundets normer ind?

Kristian Ditlev Jensens bog kredser om disse spørgsmål, og som læser blev jeg nærmest suget ind i fortællingen og hovedpersonens deroute. Forfatteren kalder den ”en kontrafaktisk selvbiografi” – en historie om, hvad der kunne være sket, hvis han ikke var holdt op med at drikke.

 

Oplev Kristian Ditlev Jensen på Ordkraft 

”BAR” er stærke sager og samtidig en præcis tidsskildring med underholdende og rammende personbeskrivelser. Fuldt fortjent blandt kandidaterne til DR Romanpris 2022.

Hør Kristian Ditlev Jensen tre gange til årets Ordkraft: torsdag kl. 19 i Vor Frue Kirke, hvor han holder forfatterprædiken, fredag kl. 13 i Biffen, hvor jeg møder ham til en forfattersamtale, og fredag kl. 17 på Royal Stage med fokus på DR Romanprisen.    

Læs mere om Kristian Ditlev Jensen her og se programmet for Ordkraft 2022 her