Foreningen Ordkraft

"Før vi ved af det vender lyset tilbage" af Sofie Due
Foto: "Før vi ved af det vender lyset tilbage" af Sofie Due

Vi anbefaler: "Før vi ved af det vender lyset tilbage" af Sofie Due

09. 05. 2022

Hvad gør man af Gud, når man ikke længere ønsker at forholde sig til Ham? "Før vi ved af det vender lyset tilbage" er en indsigtsfuld fortælling om ungdom, tro og fællesskaber. Tea Sommer fra Ordkrafts kommunikationsredaktion har læst Sofie Dues roste debutroman. Læs hendes anbefaling her.

"Det var ikke fuldskab, det var ikke forelskelse, det var en følelse af ånd. Jeg måtte åbne vinduet, mærke den kolde luft mod mit ansigt. Jeg havde ikke troet, at den følelse kunne slå ned i min længere. At øjeblikke stadig kunne føles kosmiske." 

I "Før vi ved af det vender lyset tilbage" af Sofie Due møder vi Leah, der ankommer til København med ganske få ejendele. Foran hende ligger byen og lyser af frihed og muligheder, bag hende ligger en barndom og en familie stærkt forankret i Pinsekirken.

Vi følger Leah, mens hun går på opdagelse i sit nye liv. Men kan hun – og vil hun – slippe alt det, hun kommer fra? For selvom nye møder, forelskelser og erfaringer åbner verden op for hende, så er der også meget, hendes nye vennekreds fra Nørrebro ikke forstår.

Når beslutningerne bliver ens egne 

I romanen skildrer Sofie Due på fineste vis, hvordan fællesskaber forgår og opstår på tærsklen til voksenlivet. Med følelsen af både frihed og styrke, men også sorg og skam som følgesvende. 

For Leah starter det som et spørgsmål om tro og venskaber, der ikke kan tages ud af kirkebygningen, mens et nyt kapitel og København folder sig ud for hende. 

Jeg fløj gennem romanen, der giver rum til eftertanke og minder om en tid og sted, hvor beslutningerne bliver ens egne. Ikke nødvendigvis som en brat overgang og konfrontation, men glidende og poetisk - præcis som "Før vi ved af det vender lyset tilbage". 

Som læser sidder jeg tilbage fyldt med både en alvor og lethed - jeg glæder mig til at læse mere af Sofie Due! 

Om Sofie Due 

Sofie Due (f. 1993) læser Språk og Litteratur på Universitet i Sørøst-Norge og har gået på Talentskolens Forfatterlinje og Forfatterstudiet i Bø. Hun er opvokset i Odense og bor i dag København. 

"Før vi ved af det vender lyset tilbage" er fiktion, men Pinsekirken har været en stor del af forfatterens egen barndom. 

Du kan læse mere om Sofie Due her