Foreningen Ordkraft

Vølvens vej - Snehild
Foto: Ordkraft

Vi anbefaler: "Vølvens vej – Snehild" af Anne-Marie Vedsø Olesen

06. 01. 2022

"Vølvens vej - Snehild" er en stærk kvindehistorie - et nyslået heltekvad om kvinder, kongemagt, guder og legender i Danmarks jernalder. Pia Bechmann fra Ordkrafts redaktion har læst det første bind i den nye serie inspireret af nordisk mytologi. Læs hendes anbefaling her.

Anne-Marie Vedsø Olesen maler med den store pensel allerede fra første kapitel, hvor bogens heltinde Snehild kommer til verden med jættekvinden Hyrrokin som fødselshjælper, fulgt af nornernes skæbnesang. Et dramatisk anslag, der slår krog i læseren, og overbevisende demonstrerer Vedsø Olesens sprudlende skrivestil og glødende fascination af myte og kaos. Her fortælles om Danmarks jernalder og nordisk mytologi i en form, som du aldrig har læst den før.

Snehild vokser op i kongebyen Himlinge på Stevns i Sialand. Her hvirvles hun ind i en intrigefyldt magtkamp mellem konger og vølver midt i en tid, hvor krig lurer og kongemagt hurtigt skifter hænder. Himlinges ypperstepræstinde, Ragnhild nyder stor magt i byen og hos kongen.

Da Ragnhild opdager, at Snehild besidder Vølvens evne, føler hun sig voldsomt truet og lægger en skæbnesvanger plan for Snehilds undergang. Det lykkes Snehild at undslippe, og under sin flugt kommer hun ud på en øjenåbnende dannelsesrejse med liv, sjæl og store undere.

 

En velresearchet og hæsblæsende pageturner 

"Vølvens vej - Snehild" er en velresearchet og hæsblæsende pageturner, og samtidigt en fortælling om mod, ansvar og det alment menneskelige - det gode og det onde i alle mennesker. Her er ganske vist skurke og helte, men Vedsø Olesen formår at skildre dem som mangefacetterede personligheder, der uanset rolle vækker en vis form for sympati i læseren.

Anne-Marie Vedsø Olesen er nomineret til DR Romanprisen for "Vølvens vej - Snehild", der er første bind i den stort anlagte trilogi "Vølvens vej". Trilogien er allerede solgt til filmatisering, som tv-serie. Læs mere om Anne Marie Vedsø Olesen her

Kom og oplev forfatteren på Ordkraft 2022 - du kan købe billetter til årets festival her