Foreningen Ordkraft

Bibliotekernes samarbejde

Som arrangører for optaktsarrangementer, tovholdere på læseklubber og medlemmer af redaktionen med mere, sætter bibliotekerne i Region Nordjylland et stort præg på udformningen og afviklingen af Ordkraft. Her er lidt om, hvad bibliotekerne byder ind med.

Ordkraft foregår i Aalborg, men en væsentlig del af begivenheden er de forskellige aktiviteter, der finder sted i hele Nordjylland. Det er kulturelle aktiviteter, der står alene, når de foregår lokalt, men som samtidig indgår i festivalen i Nordkraft. Derved skabes en helt unik sammenhæng og en kulturoplevelse, der både skaber en her og nu - og en mere dybdegående og længerevarende oplevelse.

I samarbejde med regionens biblioteker, planlægges derfor en række oplevelser som optakt til Ordkraft.

Optakt med Iben Mondrup

I år har bibliotekerne og Ordkraft haft den store fornøjelse at præsentere Iben Mondrup, der fortalte om sin anmelderroste roman ’Tabita’. Romanen skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Foredraget, der skulle have været afholdt som en turné rundt på bibliotekerne blev i stedet afviklet som digitale arrangementer. Flere end 100 deltagere kom med ind i Ibens dagligstue i Hundested og hørte om arbejdet med romanen, og om en tid i vores historie, hvor det var muligt for danske familier at adoptere grønlandske børn uden videre.

Ordkraft læseklubber

Læseklubber er populære som aldrig før, og medlemmerne er blandt Ordkrafts allerivrigste publikum. Derfor bliver læseklubber over hele Nordjylland inviteret til at læse en udvalgt forfatters roman og får via lodtrækning mulighed for at møde og stille spørgsmål til forfatteren på Ordkraft. Der er allerede nu skabt en tradition i hele Nordjylland med at biblioteker og læseklubber arrangerer busture til Ordkraft.

En modig Mørkemus

Ordkraft kommer ud i de nordjyske institutioner med en fin aktivitetspose til de mindste. Her præsenteres Mørkemusen, som er en præmieret billedbog på rim skrevet af Marianne Iben Hansen og illustreret af Tea Bendix. Bogen indeholder fine tematikker om at stå ved sig selv og være sig selv, uanset hvor meget andre synes, man bør være som dem.