Foreningen Ordkraft

Ordkraft podcast

Podcasten Ordkraft er samtaler med forfattere. Om deres bøger. Om inspirationen og researchen. Og om samspillet med omverdenen.

Podcasten udgives af foreningen bag ord- og litteraturfestivalen Ordkraft, som afholdes hvert år i Aalborg. Se mere om festivalen her: https://ord-kraft.dk/

Podcasten er produceret af Charlotte Ostertag, Ostertag - Podcast & Kommunikation.

Episode 3

Anne-Marie Vedsø Olesen om mænd, magt og mytologi

Den prisbelønnede forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen skriver dramatiske og farverige mytologiske fortællinger. Senest om den kvindelige vølve, Snehild, i Vølvens Vej.

Her handler det blandt andet om magt og heltedød - noget som sagtens trækker en parallel til vores nutid - og til Anne-Marie Vedsø Olesens eget liv. .

I podcasten fortæller hun, hvordan det tog hende lang tid som forfatter at kunne skifte den mandlige hovedperson ud med en kvinde. Men også om en roman, som hun begyndte at skrive på som helt ung, og som hun siden har forsøgt at komme videre med flere gange. Nu ligger den og venter - med den græske mytologis kong Theseus i en hovedrolle, som han næppe ville have brudt sig om..

Podcasten er produceret for Ord- og Litteraturfestivalen Ordkraft af Ostertag - Podcast & Kommunikation.
Lyt episode 3 her:

Episode 2

Christian Jensen om russisk, profetisk litteratur

Chefredaktør på Politiken, Christian Jensen, har brugt tiden siden Ruslands invasion af Ukraine i 2022 til at genlæse en lang række russiske forfattere - som for eksempel Dostojevskij, Tolstoj og Gogol.
Selvom deres bøger er langt over 100 år gamle, er der nemlig beskrivelser af 'en Putin' og den måde, som Rusland agerer, der kan virke profetiske.

Udover at bruge litteraturen til at forstå sammenhængen i verden bruger Christian Jensen også litteraturen til at skabe balance i sit eget liv. Til at give indre ro, inden en hektisk arbejdsdag begynder.

I podcasten hører du uddrag fra Christian Jensens foredrag på Ordkraft-festivalen i 2023, hvor han læser citater op fra: Lev Tolstoj: 'Khadzji-Murat'. Sergej Lebedev: 'En Perfekt Gift'. Og Fjodor Dostojevskij: essay ' Kærlighed til folket'.

Podcasten er produceret for Ord- og Litteraturfestivalen Ordkraft af Ostertag - Podcast & Kommunikation.
Lyt episode 2 her:

Episode 1

Katrine Engberg om familie, flugt og forsoning

Da krimiforfatter Katrine Engberg skrev sin seneste kriminalroman, Det brændende Blad, var det i flere henseender med udgangspunkt i hendes egen families historie. En historie, der indebærer flugt og fortielse.

Det var meget følsomt, fortæller Katrine Engberg, og krævede nøje overvejelser om, hvor meget hun skulle bruge fra den reelle historie for fortsat at vise slægtens eftermæle respekt.

I podcasten fortæller hun også om sit eget forhold til Thy, som er lige så fyldt med blandede følelser, som bogens hovedpersons, efterforsker Liv Jensen.

Podcasten er produceret for Ord- og Litteraturfestivalen Ordkraft af Ostertag - Podcast & Kommunikation.
Lyt episode 1 her: