Foreningen Ordkraft

Foto: Peter Søholm

Familielørdagen på Ordkraft

Familielørdagen er stedet, hvor du og dine børn kan møde en ægte børnebogsforfatter og illustratoren bag bogen. I samarbejde med DGI Nordjylland, Bibliotekerne og Ordkraft forvandles en af de store sale på Nordkraft til et sted for hele familien.

Familielørdagen starter altid med, at vi skal møde forfatter og illustrator. Vi skal høre om bogen og hvordan det er at skrive og tegne bøger. Bagefter skal vi have gang i kroppen. Med afsæt i en fantastisk billedbog skaber vi i samarbejde med DGI Nordjylland en masse timers leg. Vi har rystet billedbogen og skabt en masse bevægelseslege, som relaterer sig til historien. I løbet af Familielørdagens tid har vi haft mange sjove lege.

For at nævne nogle stykker.

Gymnastiksalen rystede

Den store gymnastiksal rystede da Marianne Iben Hansen gav den gas sammen med 450 børn og voksne med sin helt egen bilrap og dans til bogen Axel elsker biler.

Royal Stage fik fint besøg af Anne Sofie Hammer og Dina Gellert, som har skrevet og tegnet de sjove historier om Villads fra Valby, men inden de gik på scenen var der sang og musik fra Aalborg Teaters egen opsætning af Villads fra Valby. Bagefter var det blandt andet muligt at køre på Villads’ trafikbane, som venligst var udlånt af Børneulykkesfonden - og DGI Nordjyllands seje instruktører vejledte børnene i - eller man kunne lære at tegne Villads sammen med illustrator Dina Gellert.

Ordkraft bander af h... til!

Der var bandeord for alle pengene, da forfatter Thomas Brunstrøm og illustrator Thorbjørn Christoffersen startede Ordkraft med verdenspremiere på bogen ’Sallys far bander (af h…til)’. Efter alle bandeordene kunne børnene tegne sammen med Thorbjørn Christoffersen eller tage en tur på ninjabanen. Den mest populære aktivitet var dog indkøbsvognsræs, hvor børnene kunne proppe deres forældre (eller Sallys far dukken) ned i indkøbsvognen og køre ræs.