Foreningen Ordkraft

Harald Voetmann
Foto: Sara Galbiati

Harald Voetmann

Harald Voetmann (f. 1978) er forfatter og uddannet fra Forfatterskolen i 1999.

”Harald Voetmann lader H. C. Andersen genopstå i et coronaramt København. Det er ekvilibristisk, åndssvagt morsomt og undervejs sært rørende.”.

Sådan skriver Jyllands-Posten om ”H.C. Andersens Quarantaine-Dagbog”, som udkom i juni 2020 på tremånedersdagen for nedlukningen af Danmark.

Harald Voetmann debuterede som forfatter i år 2000 med kortprosasamlingen ”Kapricer” og har siden udgivet noveller, digte og romaner. Harald Voetmann har grunduddannelsen i latin på Københavns Universitet og sideløbende med at udgive egne værker, har han også oversat litteratur– senest digte af den romerske digter Catul (”Catul”, 2023)

I slutningen af 2023 udkom Voetmanns seneste værk ”Sotades’ Kiste: Syv selvportrætter” og d. 6. marts 2024 blev Harald Voetmann modtager af Politikens Frit-flet prisen 2023 for "et mageløst forfatterskab", som det blev rost under pristalen.

Mød Harald Voetmann i samtale med Jesper Wung-Sung, når begge forfattere fortæller om at lade Danmarks nationaldigter nummer et, H.C. Andersen, genopstå i deres værker. Oplev også Harald Voetmann, når han læser op sammen med Anne Mari Borchert.

Jesper Wung-Sung og Harald Voetmann

fredag 05. april 2024 kl. 13:45 - 14:40
Generatorscenen - Teater Nordkraft, indgang via Den Blå Port på Teglgårdsplads, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter

Harald Voetmann og Anne Mari Borchert

fredag 05. april 2024 kl. 13:00 - 13:25
Generatorscenen - Teater Nordkraft, indgang via Den Blå Port på Teglgårdsplads, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter