Foreningen Ordkraft

Helle Helle
Foto: Mikkel Carl

Helle Helle

En af Danmarks fremmeste prosaister, der senest har udgivet den anmelderroste roman 'Hafni fortæller', hvor hun sender sin hovedperson på en smørrebrødsrejse for at fejre en skilsmisse.

Helle Helle (f. 1965, Rødby) er uddannet fra Forfatterskolen og har skrevet flere novellesamlinger og en række romaner. Hun debuterede med Eksempel på liv i 1993 og fik sit store folkelige gennembrud med romanen Rødby-Puttgarden (2005), som hun modtog Kritikerprisen for.

Helle Helle har modtaget P.O. Enquist-prisen, De Gyldne Laurbær, Det Danske Akademis Store Pris, Holbergmedaljen og Montanas Litteraturpris. Hendes bøger er oversat til 22 sprog.

I 2023 udkom romanen Hafni fortæller, der udspiller sig inden for samme univers som de to forrige romaner, de og BOB. Bogen blev mødt af store roser hos landets anmeldere. Blandt andet fik den seks stjerner i Berlingske og seks hjerter af Politikens Lilian Munk Rösing, der skrev:

"Hafnis historie er både til at le og græde over. Fuld af situationskomik og virtuos sproglig humor. Fuld af sorg og angst, som på én gang formidles og lindres af Helles vidunderlige sprog ... Jeg misunder alle, der har denne roman til gode."

 

Læs mere om Helle Helle på forlagets hjemmeside:
https://gutkind.dk/forfatter/helle-helle/

Her fortæller hun også om de steder, hvor de enkelte bøger er blevet til: https://gutkind.dk/i/helle-helle-om-sit-forfatterskab/

Helle Helle

lørdag 06. april 2024 kl. 15:15 - 16:00
Royal Stage, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter

Helle Helle signerer

lørdag 06. april 2024 kl. 12:55 - 13:05
Signeringsstand 1 – Kedelhallen, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter

Helle Helle

lørdag 06. april 2024 kl. 12:00 - 12:45
Skråens sal, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter