Foreningen Ordkraft

Kim Blæsbjerg
Foto: Lea Meilandt

Kim Blæsbjerg

Anmelderrost dansk forfatter, som står bag romanen "De bedste familier" om et fascinerende og skræmmende stykke danmarkshistorie.

Kim Blæsbjerg (f. 1974) er opvokset i Lemvig i Vestjylland. Han er uddannet fra Forfatterskolen i København i 1997 og cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet.

Han debuterede i 2002 med kortprosaværket "Fælder", og året efter udkom romanen "Niels Bohrs kærlighed". I 2007 fik han sit gennembrud med "Rådhusklatreren", og han har efterfølgende skrevet "Pyramiden" (2010) og ungdomsromanen "Flugten" (2011).

Med trebindsværket "Desertørern"e (2016-2018) modtog Kim Blæsbjerg Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og Information kaldte i anmeldelsen trilogien for en "ambitiøs og læseværdig danmarkskrønike”, mens Politiken kaldte den ”bidsk og tankevækkende".

I "De bedste familier" (2023) er Kim Blæsbjerg tilbage i Vestjylland, hvor kemifabrikken Cheminova udgør fortællingens bagtæppe. Det er en roman om overgangen fra efterkrigstid til moderne velfærdssamfund – og om, hvordan mennesker kan tabe stort midt i det fremskridt, de ellers er en del af.


Læs mere om Kim Blæsbjerg på Litteratursiden.dk.